2024. május 11. - Ferenc

Olcsóér' a vérminta

Ingyenesen szállítja a gyöngyösi és a hatvani kórház ellátási körzetébe tartozó 40 településről a laboratóriumi vizsgálathoz szükséges mintákat, például a levett vért a két intézményt működtető HospInvest Zrt. cége, a HospInvest Diagnosztikai Kft. - tájék
2008. január 11. péntek 08:59 - Hírextra
Ez azt jelenti, hogy a háziorvosok által levett vérmintát, illetve az egyéb vizsgálati anyagokat egy meghatározott napon összegyűjti a szolgáltató képviselője, majd a kórházi laboratóriumba szállítja azokat. Az elkészült leleteket pedig postán kézbesítik, illetve leadják a háziorvosi rendelőkben - közölte Lukovszky Nóra.

Mindennek nyomán a kistelepüléseken élő, sokszor idős és beteg embereknek nem kell a városba utazniuk a vizsgálatokra a leletekért - tette hozzá.

A főorvos hangsúlyozta, hogy az ingyenes szállítás mellett, a mintavételekhez szükséges eszközöket is ingyenesen bocsátja a cég a kistelepüléseken praktizáló háziorvosok részére.

Ugyanakkor meg kívánják teremteni a leletek elektronikus továbbításának lehetőségét is.

A tervek szerint az ehhez szükséges informatikai rendszer tavaszra kiépül, így a háziorvosok még gyorsabban megkaphatják a diagnózis felállításához szükséges adatokat - közölte Lukovszky Nóra.

A 2000-ben létrehozott HospInvest Zrt., a hatvani és a gyöngyösi mellett, kórházat üzemeltet Kiskunhalason és Parádon, valamint rendelőintézetet Százhalombattán, Jánoshalmán, Kecelen és Kiskőrösön.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását