2024. március 19. - József, Bánk

Megéri székhelyszolgáltatást igénybe venni?

Több előnnyel is jár.
2021. október 19. kedd 16:08 - HírExtra

A cégeknek rendelkezniük kell székhellyel, enélkül nem kezdhetik meg a működésüket. Ez a hely nem összekeverendő a telephellyel és a fiókteleppel. A székhely alapvetően egy irodaként funkcionál, ahol meghatározott – a céggel kapcsolatos – hivatalos iratokat tárolunk, valamint erre a címre érkeznek a levelek, postai küldemények is. 

Fontos, hogy ez olyan ingatlan lehet, ami vagy a cégvezető tulajdonában áll vagy rendelkezik róla szerződéssel, és mint erre a célra használható bérleményt választja. Ez nem érvényes például egy üres telekre, meg kell felelni bizonyos előírásoknak. Mi a teendő, ha nem rendelkezünk ilyen ingatlannal?

Ilyenkor kerül képbe a székhelyszolgáltatás. A Szekhelyszolgaltatas.eu minimális díjért cserébe biztosítja a székhelyet a vállalkozásunknak, cégünknek. Akadnak olyan kötelezettségek, amik ehhez kapcsolódnak, de amennyiben egy székhelyszolgáltatót választunk, átvállalják ezek teljesítését. Nem lesz gondunk a postai küldemények átvételére, a hivatalos iratok tárolására, ahogy arra sem, hogy a hatóságok ellenőrzésekor magunkat képviseljük, hiszen a szolgáltatás erre is kiterjed.

A cégcsoport által kínált csomag egyebek mellett a cégtáblát, de a bélyegzőt is biztosítja, illetve a hivatalos levelek továbbítása és a postai küldemények nyilvántartása is része. Alapvetően tehát a megbízó székhellyel kapcsolatos kötelezettségeit látja el a szolgáltató, ami biztosítja magát a székhelyet is. 

Sok kényelmetlenségtől, esetleges költségtől és feladattól mentesíthet a szolgáltatás, így nem csak azoknak érdemes megfontolnia az ajánlatot, akik esetleg ingatlan nélkül vágnának bele, hanem azoknak is, akik az otthonukat nem akarják bevonni az üzletbe, szeretnék külön választani a magánéletüket a munkától.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását