2024. március 19. - József, Bánk

A karácsony fénye

Karácsony… Neked mit jut eszedbe elsőként? A színes díszbe öltözött fa? A meghitt otthon melege vagy épp a szálló ínycsiklandó illatok? Akármelyik is az, ami azonnal beugrott, a többség számára a karácsonyfa az, amire asszociál. De vajon mik azok, amiken nem szabad spórolni a karácsony kapcsán?
2020. november 23. hétfő 14:14 - HírExtra

Gyermekkori karácsonyok

A gyermekkorban átélt karácsonyok minden esetben jelentősen befolyásolják az ünnephez való hozzáállásunkat és azt, hogy mennyire kötődünk az adott naphoz. Ha a te képzeletedben is felbukkan a kép, amikor a családdal álltok a karácsonyfa körül és énekeltek, majd következik az ajándékbontás, akkor minden bizonnyal örömmel emlékszel ezekre az eseményekre. Persze nem meglepő módon ilyenkor az események középpontjában a karácsonyfa áll, ami lehet egyszínű, színes és főként igencsak sok világítással ellátott. 

A rengeteg feladat során, ami az ünnep közeledtével a családra hárul, mindenképp kiemelt figyelmet kell szentelnünk a karácsonyfadíszek átválogatásának és a korábbi égősor ellenőrzésének és esetleges cseréjének. 

A világítás elsődleges

A karácsonyfa lehet bármilyen szép, ha nincsenek rajta a különböző fények, amik igazán emlékezetessé és tündérivé varázsolják. Hiszen ki ne emlékezne arra, amikor csodálkozva, nagy szemeket meresztve állt a fa előtt, és percekig csak csodálta a fények és a színek játékát? Ha ugyanezt szeretnéd megadni a gyermekednek, akkor mindenképp fontos, hogy nagyon alaposan ellenőrizd az égősort, még mielőtt felkerül a karácsonyfára. 

Az első és legfontosabb, hogy legyél körültekintő és csak olyan égősort válassz, ami biztonságos és lehetőség szerint LED diódákkal szerelt. Nagyon lényeges, hogy semmiképp ne a 230 V-tal dologzó, soro kapcsolású égősort részesítsd előnyben, hiába maradt rád már régről. A 230 V könnyedén halált okozhat, hiszen korántsem mindegy, hogy egy esetleges áramütés következtében mennyi áram rohan át a szíveden. Nem túl jó választás karácsonyra.

Ugyanígy fektess hangsúlyt arra, hogy ha cseréled az égősort, akkor messze kerüld el az irreálisan olcsó darabokat. Hidd el, ami biztonságos, azt nem fogod megkapni 60-80-90 százalékos leárazásban! 

A tárolás is kulcskérdés, mivel nagyon körültekintően kell eljárni. Használat után zárd le és tedd el az égősort egy nedvességtől, fagytól elzárt helyre, ahol biztosan nem éri semmilyen károsodás a következő használatig. Amikor újra előkerül, akkor mindenképp ellenőrizd, hogy minden égő világít-e és a kábel is sértetlen, azaz nincs megtörve. 

Ha még nem találtad meg a megfelelő égősort idén karácsonyra, akkor nézz körül a DekorPlaza.hu kínálatában, ahol garantáltan jó minőségű és tartós darabok közül válogathatsz.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását