2024. március 19. - József, Bánk

Milyen kiegészítők szükségesek a borozáshoz?

A borozás közkedvelt szabadidős elfoglaltság. Ez a nemes ital kötelező eleme az esti meghitt beszélgetéseknek, illetve a különböző ünnepségeknek. Azonban a borozáshoz nem elegendő a minőségi borok beszerzése, néhány eszközről még gondoskodni kell.
2021. október 15. péntek 16:43 - HírExtra

Vajon milyen kiegészítők szükségesek a borozáshoz? Mire használhatóak ezek az eszközök? Cikkünkből kiderül!

Hazánkban nem véletlen a bor népszerűsége, hiszen Magyarország messze földön híres bortermelő vidékeiről. Hogyan tehető a borfogyasztással eltöltött idő még kellemesebbé? Boros eszközökkel és borkellékekkel, melyek nagymértékben fokozzák az élményt. 

Stílus és elegancia vihető a borozásba

Különféle boros kellékek találhatóak a boltok kínálataiban, az alacsony árfekvést képviselőktől egészen a prémiumminőségű darabokig. Ezeket az eszközöket minden esetben a fogyasztott bor minőségéhez kell igazítani. Segítségükkel stílus és elegancia vihető a borozásba. Lássuk, hogy milyen eszközöket érdemes beszerezni a minőségi borfogyasztáshoz.

Az üveg felbontásához mindenképpen be kell szerezni egy strapabíró és hatékony dugóhúzót, harangdugóhúzót, esetleg egy pincérdugóhúzót. A minőség elengedhetetlen szempont ennek az eszköznek a beszerzése során, hiszen rendkívül kínos, ha a dugóhúzó beletörik a dugóba.

Garantálja, hogy egy csepp se menjen kárba a minőségi borból

A dugóhúzón kívül, a nedű elegáns kiöntéséhez mindenképpen be kell szerezni egy cseppmentes kiöntőt, mely a nevéből adódóan is garantálja, hogy egy csepp se menjen kárba a minőségi borból. 

A Fackelmann Shop kiegészítők kínálatában minden megtalálható, valamint gyorsan és egyszerűen beszerezhető, ami egy minőségi borozáshoz vagy koktélozáshoz kellhet. Legyen szó dugóhúzóról, díszdugóról, borospoharakról vagy éppen shakerről. Az itt található eszközök mindegyike modern, és egyszerűen használható. 

Fontos, hogy a bor- és koktélkínálat elegáns tálalásban érkezzen a vendégek elé

Az üveg higiénikus lezárásáról is gondoskodni kell két öntés között, melyhez érdemes beszerezni egy borosüvegzárót, mely többnyire szilikonból készül. A prémium minőséget képviselő borokhoz díszdugót érdemes választani. Sőt, ma már olyan borzáró is létezik, mely vákuumpumpával van ellátva.

Továbbá a borospoharak kiválasztása is gondos körültekintést igényel. Fontos, hogy strapabíróak legyenek, miközben gyönyörűen formázottak is. Ezek az eszközök nemcsak megkönnyítik a borozást, hanem igazi élménnyé varázsoljuk azt.

Ha a borból koktél készül, akkor további eszközök beszerzése szükséges. Például szükség lesz gyümölcszúzóra, koktéldíszekre és hosszú nyelű kanálra. Mindemellett szükség lehet egy bártálcára is, valamint koktélpoharakra és egy koktél shakerre. Az említett eszközök mindegyike együttesen járul hozzá ahhoz, hogy a bor-, illetve koktélkínálat megfelelő, elegáns tálalásban érkezzen a vendégek elé.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását