2024. április 16. - Csongor

Nagy Lucart beruházás lesz

A higiéniai papírtermékeket gyártó Lucart európai vállalat 2022 és 2024 között 80 millió eurós beruházást valósít meg a franciaországi Laval sur Vologne-i üzemben, ahonnan Magyarországra, a nyergesújfalui telephelyre is szállítanak majd nyersanyagokat - közölte a társaság az MTI-vel.
2021. október 14. csütörtök 10:07 - HírExtra

A fejlesztésnek köszönhetően a Laval sur Vologne-i telephelyen évente 100 ezer tonna újrahasznosított tissue papírt tudnak majd előállítani.
    
Ezen felül a Lucart egy olyan biomassza erőmű telepítését tervezi, amely a Laval termelőüzem körüli területeken folyó erdőgazdálkodásból származó faapríték felhasználásával termelne hőt, és ezáltal a becslések szerint a vállalat évente több mint 12 ezer tonnával csökkentené a szén-dioxid-kibocsátást.
    
A közlemény szerint a Laval sur Vologne-i telephely stratégiai logisztikai pozícióban van, mivel az európai kontinens szempontjából központi helyet foglal el. A Lucart célja, hogy megszilárdítsa a csoport nemzetközi jelenlétét, amely Európa második legfontosabb szereplője a professzionális használatra szánt higiéniai papírtermékek piacán.
    
A Pasquini család által 1953-ban alapított Lucart termelési kapacitása meghaladja az évi 395 ezer tonna papírt. A gyártott mennyiség több mint fele újrahasznosított anyagból származik. A cég több mint 1600 alkalmazottat foglalkoztat 11 üzemben, amelyek közül öt Olaszországban, három Spanyolországban, egy-egy pedig Franciaországban és Magyarországon található. Az ESP Ltd idei felvásárlásával Nagy-Britanniában folytatódott a csoport nemzetközi terjeszkedése.
    
A Lucart 2018 szeptemberében felavatott, hatmilliárd forintos beruházással felépült magyarországi üzemében a társaság franciaországi és olaszországi papírgyáraiból érkező papírtekercseket dolgozzák fel, és innen látják el a közép- és kelet-európai piacot.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását