2024. április 30. - Katalin, Kitti

Harry Potter-kaland Halloweenkor

Tudod mikor fejezték le Félig Fej Nélküli Nicket? És azt, hogy Pettigrew mikor árulta el Potteréket? Ha igen, akkor kipróbálhatod magad a Muglimentes övezet elnevezésű programon.
2021. október 12. kedd 08:38 - HírExtra

A Halloween egyre jobban meghódítja Magyarországot is, az ehhez a naphoz kapcsolódó programok nem véletlenül szaporodnak. Idén már Harry Potter is beszáll a buliba és izgalmas kalandozásra csábít. 

Nem véletlenül, hiszen Halloween volt, amikor Harry elveszítette a szüleit és Voldemortra visszapattant a gyilkos átok, sőt, ezen a jeles napon mentették meg a fiúk Hermionét a Roxfortban tomboló trolltól?

Idén október 30-án a főváros XV. kerületében a Kozák téri Közösségi Ház, (1154 Budapest, Gábor Áron utca 58./C) varázskastéllyá változik, hogy helyet adjon a varázsvilág-rajongóknak.

Aki regisztrál (limitált a létszám, érdemes sietni), azok értesítőt kapnak, hogy felvették őket a varászlóiskolába. Ha belépőjegyet vesznek, Roxfort expressz vonatjegyet kapnak hozzá.

A résztvevőket a Teszlek süveg besorolja a házakba, ahová majd pontokat gyűjthetnek, az eredmények alapján pedig minden résztvevő ajándékot kap! 

És még

Lesz kézműves foglalkozás: pálcakészítés, foszforeszkáló patrónus festés, bagoly, bájitalos üveg és aranycikesz készítés. Természetesen lehet többféle társasjátékkal is játszani a témában.

Dumbledore irodájában megnézhetik a merengőt, lesz berendezett bájitaltan-terem, a pénztárnál pedig mindenkit vár a Gringotts Bank. Lesz többféle párbaj varázsigékkel, lehet majd fotózkodni a 9 ¾ vágány fal előtt és természetesen lesz kviddics.

Ha ez sem elég, akkor a kincskereső játékban meg lehet keresni a Bölcsek kövét, és állítólag aki megtalálja, meg is tarthatja. A házban elrejtett zoknikkal házimanókat lehet felszabadítani.

A legbátrabbak még a Sötét nagyúrnak is segíthetnek visszaszerezni az orrát. Lesz “ki tudja, ki melyik házba tartozik” játék. A sziluett-, és idézet-játékban, illetve a kronológiai feladatban mindenki megmutathatja, mennyire nagy rajongó. A filmzenék felismerése a legprofibbakra vár.

A pici varázslópalántákat sem kell otthon hagyni, őket a Jóslástan teremben kifestők és kirakók várják. 

Aki jelmezbe öltözik, vagy elhozza a patrónusát, plusz pontot kap. Lesz R.B.F. és R.A.V.A.S.Z. kvíz, keresztrejtvény. Családfát is lehet készíteni, és lesz Fúriafűz.

További részletek itt.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását