Harry Potter-kaland Halloweenkor

Tudod mikor fejezték le Félig Fej Nélküli Nicket? És azt, hogy Pettigrew mikor árulta el Potteréket? Ha igen, akkor kipróbálhatod magad a Muglimentes övezet elnevezésű programon.

A Halloween egyre jobban meghódítja Magyarországot is, az ehhez a naphoz kapcsolódó programok nem véletlenül szaporodnak. Idén már Harry Potter is beszáll a buliba és izgalmas kalandozásra csábít. 

Nem véletlenül, hiszen Halloween volt, amikor Harry elveszítette a szüleit és Voldemortra visszapattant a gyilkos átok, sőt, ezen a jeles napon mentették meg a fiúk Hermionét a Roxfortban tomboló trolltól?

Idén október 30-án a főváros XV. kerületében a Kozák téri Közösségi Ház, (1154 Budapest, Gábor Áron utca 58./C) varázskastéllyá változik, hogy helyet adjon a varázsvilág-rajongóknak.

Aki regisztrál (limitált a létszám, érdemes sietni), azok értesítőt kapnak, hogy felvették őket a varászlóiskolába. Ha belépőjegyet vesznek, Roxfort expressz vonatjegyet kapnak hozzá.

A résztvevőket a Teszlek süveg besorolja a házakba, ahová majd pontokat gyűjthetnek, az eredmények alapján pedig minden résztvevő ajándékot kap! 

És még

Lesz kézműves foglalkozás: pálcakészítés, foszforeszkáló patrónus festés, bagoly, bájitalos üveg és aranycikesz készítés. Természetesen lehet többféle társasjátékkal is játszani a témában.

Dumbledore irodájában megnézhetik a merengőt, lesz berendezett bájitaltan-terem, a pénztárnál pedig mindenkit vár a Gringotts Bank. Lesz többféle párbaj varázsigékkel, lehet majd fotózkodni a 9 ¾ vágány fal előtt és természetesen lesz kviddics.

Ha ez sem elég, akkor a kincskereső játékban meg lehet keresni a Bölcsek kövét, és állítólag aki megtalálja, meg is tarthatja. A házban elrejtett zoknikkal házimanókat lehet felszabadítani.

A legbátrabbak még a Sötét nagyúrnak is segíthetnek visszaszerezni az orrát. Lesz “ki tudja, ki melyik házba tartozik” játék. A sziluett-, és idézet-játékban, illetve a kronológiai feladatban mindenki megmutathatja, mennyire nagy rajongó. A filmzenék felismerése a legprofibbakra vár.

A pici varázslópalántákat sem kell otthon hagyni, őket a Jóslástan teremben kifestők és kirakók várják. 

Aki jelmezbe öltözik, vagy elhozza a patrónusát, plusz pontot kap. Lesz R.B.F. és R.A.V.A.S.Z. kvíz, keresztrejtvény. Családfát is lehet készíteni, és lesz Fúriafűz.

További részletek itt.