2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Nagy felhajtás lesz a V4 elnökségünk miatt

Mostantól három héten át televíziókban, online felületeken és országszerte plakátokon találkozhat a közönség a Visegrádi Négyek kampányával, amely felhívja a figyelmet a magyar V4 elnökségi évre - közölte a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) csütörtökön az MTI-vel.
2021. szeptember 16. csütörtök 09:52 - HírExtra

A közleményben kiemelték: a most induló kampány célja, hogy felhívja a figyelmet a V4 országok, Magyarország, Csehország, Szlovákia és Lengyelország kulturális, természeti és gazdasági értékeire, Közép-Európa rendkívüli örökségére és hagyományaira.
    
Felhívták a figyelmet arra, hogy a 2021-22-es V4 elnökségi év során a szakpolitikai és diplomáciai programok mellett az ügynökség számos érdekességgel készül a nagyközönség számára. Többek között koncertek, képzőművészeti, valamint design és divat események várnak minden korosztályt az őszi kulturális szezonban - tették hozzá.
    
A programokról az érdeklődők a folyamatosan frissülő v4elnokseg.hu weboldalon tájékozódhatnak, ahol megismerkedhetnek a Visegrádi Csoport turisztikai kincseivel, az együttműködés történelmével és az elnökségi év kiemelt céljaival is - jelezte a MTÜ.
    
Az elnökségi év kampányvideója megtekinthető a következő linken: https://youtu.be/e_ofRmWZkdM - olvasható a közleményben.
    
A turisztikai szervezet emlékeztetett arra, hogy Magyarországot, Lengyelországot, Csehországot és Szlovákiát közös múlt, kultúra, értékrend, valamint bizalom és barátság köti össze, erre épül a sokoldalú Visegrádi Együttműködés. Az idén 30 éves Visegrádi Csoport megalakulása óta hatékonyan képviseli a közös, regionális érdekeket, 2004 óta az Európai Unió keretei között is - tették hozzá.
    
A Visegrádi Együttműködést évente más-más ország elnöksége koordinálja: 2021. július 1. és 2022. június 30. között Magyarország hatodik alkalommal látja el ezt a feladatot - idézték fel. Az elnökségi év júliusban vette kezdetét, melynek mottója: "V4 - Indítsuk újra Európát" - fűzték hozzá.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását