2024. március 29. - Auguszta

Az MSZP minimálbér növelést javasol

Az MSZP javaslatával úgy növekedne a minimálbér, hogy az semmilyen kiadást nem jelentene a kis- és középvállalkozások számára - írja közleményében a párt.
2021. szeptember 6. hétfő 14:25 - HírExtra

Az MSZP közleménye:

"A Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége vezetésének figyelmébe ajánljuk, hogy létezik egy olyan megoldás a legalacsonyabb fizetések érdemi emelésére, ami semmilyen kiadást nem jelent a kis- és középvállalkozások számára: az adómentes minimálbér.

Ezzel a megoldással 15 százalékkal emelkednének a legalacsonyabb fizetések, ráadásul az adócsökkentés révén mindazoknak növekedne a bére, akik bruttó 321 ezer forintnál kevesebbet keresnek, így 2,3 millió ember helyzete javulna.

Ez pedig valóban csak döntés kérdése, ugyanis az MSZP javaslata az adómentes minimálbérről nem a „horizonton”, hanem ismét az Országgyűlés előtt van. A fideszes képviselőknek csak támogatniuk kellene a javaslatot, azonban ismerjük a Fideszt, ezért a garanciát ebben az ügyben is a kormányváltás jelenti. Ugyanis, ha az emberek az MSZP-Párbeszéd jelöltjeire és Karácsony Gergely miniszterelnök-jelöltre szavaznak az előválasztáson, majd a jövő évi választáson, erre a jelentős adócsökkentésre és fizetésemelésre szavaznak!"

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását