2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Az Online póker digitális sportággá alakulása

Olvassa el, és tudja meg, hogyan és miért ment át a póker ilyen rendkívüli átalakuláson a digitális sportvilágban betöltött egyedi helyzetét illetően!
2021. augusztus 29. vasárnap 13:13 - HírExtra

Számos évvel ezelőtt a sport azon koncepcióját, miszerint képes áthidalni a szakadékot az offline világ és a digitális világ között - amely akkoriban indult éppen növekedésnek -, a technológia és a kreativitás megszállottjain kívül a legtöbben megmosolyogtuk.

Végtére is, míg néhány dolog épphogy csak elkezdte megmutatni a digitális élményekben rejlő potenciálját –, még fényévekre voltunk attól, hogy egy olyan teljesen fizikai élményt, mint a sport, a pixelek, kódok és katódsugár csövek világába teleportáljuk.

Természetesen – egy bizonyos mértékig – a való világból a digitálisba történő tiszta átmenet még mindig egy távoli lehetőség, amely csak a legelvetemültebb álmodozók számára van fenntartva. A labdarúgás továbbra is füves pályán történő játék, és míg a Pong hamarosan 50. születésnapját ünnepli, még mindig nem tekinthető a Wimbledoni Bajnokság riválisának.

Ennek ellenére, figyelemre méltó fejlődést tapasztalhattunk a digitális sport két területén. Az elsőben az egykor szűk érdeklődést kiváltó iparág, amely elsőként alkotta meg az eSport kifejezést, 2024-re több, mint 1,6 milliárd dolláros ágazattá növi ki magát. A másodikban ott van az immerzív technológia fejlődése, amely sokkal többet használ, mint a játékosok hüvelyk- és mutatóujjait. A virtuális valóságtól a mozgásérzékelő technológia alkalmazásáig, a videójátékok könnyen egy teljes testet átfogó élménnyé válhatnak.

És hogy jön ide a póker?

A póker egy teljesen más történet! A való világban a póker jóval megelőzte digitális verzióját, ami megkülönbözteti azt a népszerű eSportoktól, mint amilyen a League of Legends, vagy a legkevésbé versenyképes létező sportok digitális iterációitól, mint a golf.

Az internet számos tekintetben tökéletes kiegészítője volt a versenyképes póker világának, és elismert, globális sporttá alakította azt. Az olyan rendkívül befolyásos oldalak, mint a GGPoker az ágazaton belül előforduló legnagyobb nevekkel és eseményekkel párhuzamosan működnek a csapatoktól kezdve (amely olyan világhírű játékosokat sorakoztat fel, mint Daniel Negreanu vagy Fedor Holz), egészen az olyan kiemelt versenyekig, mint a World Series of Poker, amely egyébként éppen tavaly döntött világrekordot.

Ily módon a póker modern meghatározása képes volt áthidalni az asztali játék és az eSport közötti határt, és a profi versenyeket a globális nagyközönség elé hozni.

Mint bármely más sport, alkalmi és félig rendszeres játékosok hosszú sorával büszkélkedhet, akik élvezik, hogy ugyanazt a versenyérzetet tapasztalhatják meg kisebb, kötetlenebb léptékben és a professzionális rendezvényeken tapasztalt monumentálisan magas tétek nélkül. Ugyanezek a nem professzionális játékosok alkotják a profi versenyek közönségét is, ahol póker, online játék, labdarúgás, baseball, vagy bármely más versenyszerű szórakozás zajlik.

Mi a következő lépés?

A 2021-es World Series of Poker, valamint az offline versenyeket kiegészítő újabb online menetrend közeledtével nyilvánvaló, hogy a póker, mint digitális sport fejlődése gyors ütemben folytatódik.

Természetesen az online elismerés egyedülálló növekedése azt jelenti, hogy mindig jelentős különbségeket fog felsorakoztatni az eSportokhoz, és a kizárólag fizikai világban gyakorolt sportágakhoz képest, de ez kétségkívül a nézőkre és játékosokra gyakorolt vonzerejének a része.

Mivel a 2020-as év a Guinness világrekorddal az online póker számára mérföldkövet jelentett, a házigazdák, játékosok és szurkolók is nagy reményeket táplálnak az iránt, hogy ez a sportág szilárdan felfelé ívelő pályára áll, és rengeteg mindent tartogat még számunkra!

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását