2024. március 29. - Auguszta

Tényleg így elszúrta a külügy?

Tompos Márton, a Momentum szóvivője és képviselőjelöltje Teréz- és Erzsébetvárosban, a múlt héten mutatott rá arra, hogy a Külügyminisztérium egy maláj szélhámoson keresztül vásárolt be Shangrila 510S és SH300 típusú lélegeztetőgépekből tavaly, bőven piaci áron felül.
2021. augusztus 14. szombat 13:47 - HírExtra

 Most a szóvivő arról számolt be Facebookján, hogy ezeket a lélegeztetőgépeket több országban is kivonták a forgalomból, mert annyira rossz minőségűek.

“A Shangrila 510s gépekről már 2020 áprilisában kiderült, hogy komoly problémák vannak velük. Brit orvosok szerint nem tisztíthatóak (egy világjárvány idején), nem megbízható az oxigénellátásuk (igen, egy lélegeztetőgépnek!) és a használatuk súlyos kárt, akár halált is okozhat. Nagy-Britanniában ki is vonták őket a forgalomból.” - kezdi posztját Tompos Márton.

A Momentum politikusa a Shangrila SH300-as gépekről pedig azt írja: “A gépekről a kolumbiai egészségügyi hatóság írta meg, hogy váratlanul leállhatnak és nem megfelelő adatokat szolgáltatnak, sőt, 6 beteg belehalt a hibás működésük okozta komplikációkba.”

“Gyalázat, hogy ilyen gépeket vett a külügy, arról nem is beszélve, hogy mindez sokszorosan túlárazva, egy maláj szélhámoson keresztül történt, akinek az offshore magánszámlájára küldték az 57 milliárd forintnyi jutalékot.“ - zárja posztját Tompos Márton.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását