Tényleg így elszúrta a külügy?

Tompos Márton, a Momentum szóvivője és képviselőjelöltje Teréz- és Erzsébetvárosban, a múlt héten mutatott rá arra, hogy a Külügyminisztérium egy maláj szélhámoson keresztül vásárolt be Shangrila 510S és SH300 típusú lélegeztetőgépekből tavaly, bőven piaci áron felül.

 Most a szóvivő arról számolt be Facebookján, hogy ezeket a lélegeztetőgépeket több országban is kivonták a forgalomból, mert annyira rossz minőségűek.

“A Shangrila 510s gépekről már 2020 áprilisában kiderült, hogy komoly problémák vannak velük. Brit orvosok szerint nem tisztíthatóak (egy világjárvány idején), nem megbízható az oxigénellátásuk (igen, egy lélegeztetőgépnek!) és a használatuk súlyos kárt, akár halált is okozhat. Nagy-Britanniában ki is vonták őket a forgalomból.” - kezdi posztját Tompos Márton.

A Momentum politikusa a Shangrila SH300-as gépekről pedig azt írja: “A gépekről a kolumbiai egészségügyi hatóság írta meg, hogy váratlanul leállhatnak és nem megfelelő adatokat szolgáltatnak, sőt, 6 beteg belehalt a hibás működésük okozta komplikációkba.”

“Gyalázat, hogy ilyen gépeket vett a külügy, arról nem is beszélve, hogy mindez sokszorosan túlárazva, egy maláj szélhámoson keresztül történt, akinek az offshore magánszámlájára küldték az 57 milliárd forintnyi jutalékot.“ - zárja posztját Tompos Márton.