2024. április 20. - Tivadar

Vásárlási tanácsok egy szakácskés webshoptól

A kések nem csupán a szakemberek számára fontosak, hanem minden De mégis mi alapján válasszunk a rendkívül széles választékból?
2021. augusztus 4. szerda 13:35 - HírExtra

Az EzKés kés webshop szerint több dologra is érdemes odafigyelni, mielőtt szakácskést választana. Az úgynevezett séfkés tulajdonképpen a legtöbb konyhai feladatra ideálisnak bizonyul. Hasonlóképpen sokrétű megoldás a segéd kés, ami közepes mérettel bír, körülbelül 10-18 cm-es késhosszúsággal. 

A kenyérvágó kés egyetlen háztartásból sem hiányozhat. 10-25 cm-es hosszúságával és fogazott élével kiválóan alkalmas a kenyerek esztétikus és könnyed szeletelésére. Az úgynevezett faragó kés hasonlóképp változatosan felhasználható, mint a séfkés. Ez a maximum 6 cm-es méretig elérhető késfajta hámozáshoz és apró alapanyagokkal való munkához ideális. Ha a húsos, cupákos alapanyagokat gyakran használjuk a konyhában, akkor a bárd is jó szolgálatot tesz. A csontos húsok kisebb darabokra bontásakor a bárddal könnyedén lehet dolgozni. A csontról a húst legkönnyebben a csontozó késsel lehet eltávolítani, melyek pengéje helyes és keskeny. 

Sokan részesítik előnyben a fa nyelet, de a strapabíróbb alapanyagból készült típusok mégis nagyobb népszerűségnek örvendenek. Rendkívül fontos, hogy kényelmes és biztonságos kialakítással bírjanak a választott kések, hiszen a gyors és hatékony munkavégzés csak akkor lehetséges, ha közben a kezeink épsége sincsen veszélyben. 

A kések tipikusan olyan elemei a konyhának, melyeket hosszú távra szerzünk be. Néhány jól eltalált darabbal háztartási körülmények között is profin végezhetjük a darabolást, előkészítést. A profi chefek által gyakran alkalmazott megoldások otthoni körülmények között is remek választásnak bizonyulnak. Ugyanakkor ne feledkezzünk meg arról, hogy akár a kés szettek között is érdemes körülnézni, hiszen a háztartásban inkább lényeges az, hogy minden feladatra egy-egy kés álljon rendelkezésre. 

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását