Vásárlási tanácsok egy szakácskés webshoptól

A kések nem csupán a szakemberek számára fontosak, hanem minden De mégis mi alapján válasszunk a rendkívül széles választékból?

Az EzKés kés webshop szerint több dologra is érdemes odafigyelni, mielőtt szakácskést választana. Az úgynevezett séfkés tulajdonképpen a legtöbb konyhai feladatra ideálisnak bizonyul. Hasonlóképpen sokrétű megoldás a segéd kés, ami közepes mérettel bír, körülbelül 10-18 cm-es késhosszúsággal. 

A kenyérvágó kés egyetlen háztartásból sem hiányozhat. 10-25 cm-es hosszúságával és fogazott élével kiválóan alkalmas a kenyerek esztétikus és könnyed szeletelésére. Az úgynevezett faragó kés hasonlóképp változatosan felhasználható, mint a séfkés. Ez a maximum 6 cm-es méretig elérhető késfajta hámozáshoz és apró alapanyagokkal való munkához ideális. Ha a húsos, cupákos alapanyagokat gyakran használjuk a konyhában, akkor a bárd is jó szolgálatot tesz. A csontos húsok kisebb darabokra bontásakor a bárddal könnyedén lehet dolgozni. A csontról a húst legkönnyebben a csontozó késsel lehet eltávolítani, melyek pengéje helyes és keskeny. 

Sokan részesítik előnyben a fa nyelet, de a strapabíróbb alapanyagból készült típusok mégis nagyobb népszerűségnek örvendenek. Rendkívül fontos, hogy kényelmes és biztonságos kialakítással bírjanak a választott kések, hiszen a gyors és hatékony munkavégzés csak akkor lehetséges, ha közben a kezeink épsége sincsen veszélyben. 

A kések tipikusan olyan elemei a konyhának, melyeket hosszú távra szerzünk be. Néhány jól eltalált darabbal háztartási körülmények között is profin végezhetjük a darabolást, előkészítést. A profi chefek által gyakran alkalmazott megoldások otthoni körülmények között is remek választásnak bizonyulnak. Ugyanakkor ne feledkezzünk meg arról, hogy akár a kés szettek között is érdemes körülnézni, hiszen a háztartásban inkább lényeges az, hogy minden feladatra egy-egy kés álljon rendelkezésre.