2024. március 19. - József, Bánk

Fiat generátor: felújítás vagy cseredarab a jobb választás?

Ha például az autó aksija indokolatlanul lemerül, vagy nem ad le megfelelő mennyiségű energiát, az elég generátor gyanús az eset minden autótípus esetén.  Így van ez Fiat modellek esetében is.
2021. június 14. hétfő 17:47 - HírExtra

Szintén generátorproblémára utal az, ha a fogyasztók fényereje ingadozik, vagy ha a töltés visszajelző lámpa felvillan. A ciripelő, csattogó hangok a generátor irányából szintén indokolttá teszik az alapos bevizsgáltatást.

Hogyan zajlik a generátorvizsgálat?

Ma már nem kell feltétlenül szerelőhöz vinnie autója meghibásodott alkatrészét. A Tamorin vállalja, hogy ha felhívja őket, akkor házhoz mennek érte, méghozzá ingyen.

A szerelők a műhelyben bevizsgálják a generátort, majd felhívják Önt, hogy milyen eredményre jutottak. Ha a generátor állapota megfelelő, akkor elegendő a bevizsgálás díját kifizetni. Amennyiben azonban hibás, akkor három lehetőség van a hiba orvoslására. Vagy felújítják, vagy cseredarabot adnak helyette, vagy esetleg újat küldenek ha nincs kedvezőbb megoldás. Hogy mikor melyik megoldás az optimális, arról még később lesz szó.

Ha a javítás folyamata késznek tekinthető, akkor a cég jelzi ezt telefonon. Ezt követően visszaküldik a generátort a garancialevél és a számla társaságában.

Melyik a jobb: a felújítás vagy a cseredarab?

Ha lehetősége van rá, éljen a felújítás lehetőségével. Ez anyagilag kedvezőbb és minőségben is a legjobbak között van.

Akkor jön szóba a cseredarab, ha a termék mechanikai sérülést szenvedett, vagy ha egész egyszerűen nem lehet rendelni alkatrészt a megjavításához. Esetleg még akkor szoktak cseredarabot felkínálni, ha megnövekszik a várakozási idő a felújításra.

Új alkatrészt kell beszerezni abban az esetben, ha az eredetit nem lehet megjavítani, mert például olyan típus, ami nem felújítható. Az opciók közül mindig felajánlanak egyet a szerelők, de ha az ügyfél ragaszkodik a felújítás helyett az új alkatrészhez, annak természetesen nem szokott akadálya lenni.

Hogyan zajlik maga a felújítás?

A generátort szét kell szerelni ahhoz, hogy meg lehessen tisztítani. Ezt követi a bevizsgálás, mely során a cél a hiba feltárása.

Ha kiderült, mi okozza a problémát, vagy hogy egyáltalán van-e probléma a generátorral, azt telefonon jelzik. A kopott vagy nem jól működő alkatrész cseréje az előre egyeztetett alkatrészekkel történik. Ilyenek lehetnek a csapágyak, a szimering, az O gyűrű, a csúszógyűrű vagy épp a szénkefe keferugó.

A végső lépések közé tartozik az összeszerelés és a felújítás utáni próbapadi teszt. Érdemes finoman kipuhatolni, hogy az a cég, amelyiket választja, vállalja-e az összes felsorolt lépést, máskülönben könnyen lehet, hogy újból szerelőt kell keresnie.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását