2024. március 19. - József, Bánk

MSZP: Legyen adómentes a minimálbér!

Ha Orbán Viktor igazat mondott volna és valóban tudná, hogyan viseli meg a válság a bérből és fizetésből élő embereket, akkor nem lenne kérdéses az évközi minimálbér-emelés ügye - állítja közleményében az MSZP.
2021. június 7. hétfő 15:02 - HírExtra

Az MSZP közleménye:

"Ugyanis a legalacsonyabb bérek februári emelése csak arra volt elég, hogy azt a dolgozók az első bevásárlásnál otthagyják a pénztárban.

Áprilisban 5,1%-kal voltak magasabbak az árak az egy évvel korábbinál, a gazdasági válságnak legkiszolgáltatottabb alacsony jövedelmű embereknek pedig elviselhetetlen ez a mértékű áremelkedés. Ennek azonban nem kellene így lennie, ugyanis az MSZP javaslatával 15%-kal emelkednének a legalacsonyabb fizetések, az adócsökkentés révén pedig mindazoknak növekedne a bére, akik bruttó 321 ezer forintnál kevesebbet keresnek, így 2,3 millió ember helyzete javulna.

A fideszes képviselők azonban leszavazták a javaslatot, amivel egyértelművé tették, hogy szerintük a magyarok nem érdemelnek többet Európa egyik legalacsonyabb minimálbérénél.

Az MSZP szerint azonban a minimumból már nem szabad elvenni! A megélhetés támogatása is életmentés, éppen ezért az alacsony magyar fizetéseket meg kell emelni! A Fidesz azonban nem hajlandó erre, így a dolgozók számára a garanciát ebben az ügyben is a 2022-es kormányváltás jelenti, mert az MSZP ahogyan azt a „Kormányváltást, Korszakváltást” című előválasztási programjában ígéri 2022 után adómentessé teszi a minimálbért."

 

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását