2024. május 3. - Tímea, Irma

Gyurcsány ide-oda

A kormányfő három külföldi látogatást tesz ezen a héten: kedden Madridba utazik a spanyolországi magyar gazdasági évad megnyitójára, majd Varsóban részt vesz a visegrádi négyek találkozóján, pénteken pedig Brüsszelbe megy az uniós állam- és kormányfők inf
2008. november 3. hétfő 16:50 - Hírextra
A kormányszóvivői tájékoztatón elhangzottak szerint kedden a miniszterelnök a spanyol fővárosban a magyar gazdasági évad megnyitóján mond beszédet. Az évad kilenchónapos rendezvénysorozatának célja a magyar-spanyol gazdasági kapcsolatok és a magyarországi spanyol befektetések erősítése - mondta Budai Bernadett.

Gyurcsány Ferenc Madridban részt vesz egy üzletember-találkozón, emellett audiencián fogadja őt I. János Károly spanyol király. A magyar miniszterelnök José Luis Rodrigez Zapatero spanyol kormányfővel is megbeszélést folytat, többek között a belga-spanyol-magyar uniós elnökségi trióval kapcsolatos feladatokról, a gazdasági kapcsolatok erősítésének lehetőségéről, valamint a pénzügyi válságról és a társadalmi reformok szükségességéről.

Kedden este a miniszterelnök Varsóba utazik a visegrádi négyek következő találkozójára, amelynek soros elnöke Lengyelország. A találkozón a pénzügyi válsággal, az energiaellátás biztonságával, illetve a klíma és energiacsomaggal összefüggő kérdésekről tárgyalnak majd.

Gyurcsány Ferenc ezt követően pénteken Brüsszelbe utazik az uniós tagállamok állam- és kormányfőinek informális gazdasági csúcstalálkozójára. A soros francia elnökség által összehívott megbeszélés fő témája az új nemzetközi pénzügyi rendszer lesz - mondta Budai Bernadett.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását