2024. március 19. - József, Bánk

Itt az MSZP választási programja

Nyilvános az MSZP választási programja. Az MSZP szerint 2022-ben többre lesz szükség, mint kormányváltásra! Korszakváltás kell, mert az önkényuralom felszámolásán túl létre kell hozni egy demokratikus, igazságos, szociálisan érzékeny, környezet- és klímatudatos, összetartó Magyarországot.
2021. április 10. szombat 11:21 - HírExtra

Az MSZP közleménye

"A Magyar Szocialista Párt – széles körű szakértői hátterére alapozva, és kormányzati tapasztalatainak figyelembe vételével – elkészítette és a honlapján nyilvánosságra hozta előválasztási programját, „Kormányváltást! Korszakváltást! – Szabad, igazságos, szolidáris Magyarországot!” címmel.

Mostanra megteremtettük a teljes körű ellenzéki együttműködés technikai feltételeit: eldöntöttük, hogy a demokrata választási szövetség pártjai közös listán, közös programmal, közös jelöltekkel és közös miniszterelnök-jelölttel készülnek a Fidesz leváltására. Mert hisszük, hogy a jelenlegi hatalom választások útján még leváltható: a 2019-es önkormányzati választáson a Fidesz legyőzhetetlenségének mítosza össze is omlott. 

A Magyar Szocialista Párt küldetése az együttműködésen belül az, hogy képviselje a humanizált gazdaság, az igazságosabb elosztás szociáldemokrata programját.

Néhány hónap múlva előválasztásokat tartunk, ahol eldönthetjük, hogyan formáljuk normális országgá közös hazánkat.

Kidolgoztunk egy tervet, amivel egy igazságos, esélyteremtő államot hozhatunk létre! Olyan országot, ahol a kormánytól független az igazságszolgáltatás, szabad a sajtó, nem vegzálják a civileket, békén hagyják és segítik a művészeket, tudósokat. 

Olyan országot, ahol nemcsak a tehetősek számára adott az érvényesülés lehetősége, hanem mindenkinek esélye van a boldogulásra. Egyenlő esélyeket akarunk az oktatásban és a gyógyulásban, európai szintű béreket, megélhetést biztosító nyugdíjakat. És igazságot a közös terhek viselésében. Olyan országot, ahol nem lehet gyarmatosítani a Balatont, nem lehet eljátszani gyermekeink jövőjét.

A Magyar Szocialista Párt ezzel a programmal kíván hozzájárulni a demokrata választási szövetség közös programjának megalkotásához, amelyet a párt eljuttatott a demokrata választási szövetséget létrehozó pártok vezetői részére is."

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását