2024. március 19. - József, Bánk

Séta a Költészet Napján

Lírai sétával ünneplik Szentendrén a magyar költészet napját: az érdeklődők péntektől vasárnapig a település Verstérképével járhatják be a várost.
2021. április 9. péntek 13:24 - HírExtra

A Szentendrei Kulturális Központ A költő te magad légy! - "szabad-ötletek jegyzéke" címen kiadott felhívására érkező versek szentendrei közintézmények ablakaiban, belvárosi kirakatokban, buszmegállók plakáttartóiban lesznek olvashatók. A 61 versmegállót tartalmazó Szentendre Verstérkép segítségével gyalogosan vagy kerékpárral bárki megkeresheti és elolvashatja a költeményeket, így ünnepelve meg a költészet napját - közölte az MTI-vel pénteken a Szentendrei Kulturális Központ.
    
Mint a közlemény emlékeztet, A költő te magad légy! felhívásra olyan, az irodalom iránt érdeklődő és fogékony emberek jelentkeztek, akik nemcsak olvasni szeretik a költeményeket, hanem ők maguk is írnak verseket. A március eleji felhívás célja egyrészt a költészet napjának méltó megünneplése, másrészt a hosszú ideje tartó járványhelyzetből való kiszakadás, kulturális feltöltődés, közösségi megmozdulás, bemutatkozási lehetőség volt - közölték.
    
"Mi is, mint minden más kulturális intézmény, november óta zárva vagyunk. Ettől függetlenül dolgozunk, missziónkat szem előtt tartva: kulturális élményt szeretnénk biztosítani minden nehézség ellenére, sőt leginkább éppen a nehézségekből való kiszakadás okán. A virtuális térben futó projektjeink mellett szerettünk volna - a járványügyi szabályozások betartásával - +valós+, szabadtéri programokat kínálni az embereknek" - idézi a közlemény Lakatos Juditot, a Szentendrei Kulturális Központ ügyvezetőjét.
    
A Szentendre Verstérkép online formában a https://szentendreprogram.hu/kultkolteszet honlapon elérhető.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását