2024. május 3. - Tímea, Irma

Ékszerek Budapestről

Budapest, Budapest, te csodás! címmel rendezi meg kiállítását a Sterling ékszergaléria péntektől.A régi operettsláger első sorát kölcsönvéve művésztanárok és ifjú művészek alkotásaiból állt össze a tárlat, amely valamiképpen kapcsolódik a fővároshoz - mon
2008. augusztus 12. kedd 16:09 - Hírextra
A régi operettsláger első sorát kölcsönvéve művésztanárok és ifjú művészek alkotásaiból állt össze a tárlat, amely valamiképpen kapcsolódik a fővároshoz - mondta el az MTI-nek Csorna Erika, a galéria vezetője. Ezek a tárgyak illetve ékszerek nagyszerűen megfelelnek a korszerű emlékékszer és budapesti ajándéktárgy kritériumainak.

Péter Vladimír, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem ötvös tanszékének vezetője nagy városkulcsot készített vasból és sárgarézből. A kulcs tollán egymással szemben áll a Buda és a Pest felirat.
Vékony Fanni Duna-kavics formájú pirospaprika-szórót alkotott 400 gramm ezüstből, a szórórész pedig arany. Kiállított ékszerei is igen izgalmasak: pici ezüstlapocskákból a művésznő kifűrészelte a nevezetes budapesti épületeket és karkötővé, nyaklánccá fűzte őket.

Dávid Attila Norbert olyan gyűrűt csinált, amelynek ezüst forgatható fedőlapján európai városok nevei vannak belegravírozva. Csapágyra épül az egész, de Budapestnél alul van egy mágnes, ott megáll a pörgés.

A galériavezető szerint legalább 10 művész állítja ki ékszereit, tárgyait, s mintegy installációként Fehér Beatrix öltözéktervező budapesti fotókat - mint a 2-es villamos a Parlamentnél - szitázott rá az anyagra, és fővárosi életképpekkel díszített ruhái fognak lógni a galéria terében. A tárgyak, ékszerek, ruhák mind megrendelhetők - tette hozzá.

A Budapest, Budapest, te csodás! című kiállítást Schiffer János országgyűlési képviselő fogja megnyitni pénteken 5-kor a IX. kerület Ráday utca 31. alatt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását