2024. március 19. - József, Bánk

Hiller: helyes a szóbeli érettségi elhalasztása

Helyes, hogy csak írásbeli érettségi lesz! Oltást az érettségiző diákoknak! - írja közleményében Hiller István, szocialista oktatáspolitikus, volt Oktatási Miniszter.
2021. április 9. péntek 14:24 - HírExtra

Hiller István közleménye:

"Üdvözöljük, hogy a kormány végre eleget tesz az MSZP hónapok óta rendszeresen kinyilvánított követelésének és idén is csak az írásbeli érettségi vizsgákat rendezi meg. Szakmailag csak ez a döntés indokolható, mivel nem lehet hagyományos az érettségi, ha a felkészülés sem volt az, ugyanis a diákok az elmúlt három félévben nem tudtak a szokásos módon felkészülni a vizsgákra.

Ugyanakkor úgy gondoljuk, hogy a kormányzati intézkedések ezen a ponton nem állhatnak meg. Az MSZP ezért továbbra is azt javasolja, hogy a kormány biztosítsa a koronavírus elleni oltás lehetőségét az érintett tanulóknak is.

Tagadhatatlan tény, hogy a védőoltás a leghatásosabb eszközünk a vírussal szemben, ezért elengedhetetlennek tartjuk annak felajánlását az érettségiző diákoknak is, mivel így lehet megfelelően biztonságos körülményeket teremteni a vizsgákhoz."

Hiller István,

az Országgyűlés alelnöke

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását