2024. március 29. - Auguszta

A legfontosabb információk napelemes rendszer telepítése előtt

Mivel manapság egyre többen választják a napelemet, mint megújuló energiaforrás, ezért a telepítés előtt érdemes pár információval rendelkezned.
2021. április 2. péntek 09:00 - HírExtra

A paneleknek számos előnye és hátránya is van, illetve az sem mindegy, hogy milyen összegű beruházásról van szó. Ebben a cikkben számos fontos infóval látunk el, amelyet tudnod kell a napelemes rendszer telepítése előtt!

Mit kell tudni a beruházás előtt?

Az első és legfontosabb, hogy nézzük meg, adottak-e a körülmények egy napelemes rendszer számára. Nem minden fekvés és elhelyezkedés optimális egy rendszer számára. Fontos az árnyékolás, a beesési szög és a havi elhasznált energia mennyisége egyaránt. 

Az árnyékolás terén érdemes a minimálisra törekedni, hiszen, ha a paneleket nem éri elég napfény, nem lesznek túl hatékonyak sem. A beesési szög esetében törekedjünk arra, hogy a nap folyamán a lehető legtöbb sugárzás érje a rendszert. Ami a felhasznált áram mennyiségét illeti, arra azért van szükség, hogy ki tudjuk számolni mekkora beruházásra van szükség. Győződjünk meg róla, hogy a panelekkel nagyjából ugyanannyi mennyiséget tudunk előállítani, mint amennyire korábban szükségünk volt. 

Az energia mennyisége

Egy nagyobb család esetében, ahol sok gyermeket nevelnek, akkor számolni kell azzal is, hogy a szükséglet az idő előrehaladtával növekedni fog. Persze egy idő után, amikor ők költözésre adják a fejüket, akkor az ismét le fog csökkenni. Érdemes továbbá energiatakarékos berendezéseket, villanykörtéket és egyéb berendezéseket beszereznünk, ezzel is csökkentve a szükséges mennyiséget. 

A dőlési szög

Fontos megjegyezni, hogy a hiedelmekkel ellentétben a paneleket nemcsak déli és dél-nyugati oldalra tehetjük. Ez az információ sokakat tántorít el a végső telepítéstől, hiszen úgy gondolják, hogy náluk nincs megfelelő hely a rendszer kialakítására. Persze jobb egy említett déli fekvésű tájolás, de egyáltalán nem biztos, hogy csak így tudunk előállítani megfelelő mennyiségű energiát. A rendszerek képesek megfelelő eredményt produkálni egy más helyre szerelt panel esetében is, hiszen a modern napelemek már a szórt fényt is képesek hasznosítani.

Bács-Kiskun megyei napelem kivitelezők

Bács-Kiskun megyei napelem kivitelezők közül kiválasztani a megfelelőt nem nehéz. A rendszerbe regisztrált vállalatok mindegyike megbízható és minőségi munkát végez, így biztos lehetsz benne, hogy nem költesz feleslegesen a későbbi hibákra. 

Amennyiben úgy gondolja, hogy itt az ideje beruházni egy napelemes rendszerre, abban az esetben érdemes pár dologra odafigyelni. Tudni kell ugyanis, hogy milyen körülmények a legmegfelelőbbek a panelek számára, de az sem mindegy, hogy a család számára mennyi energiára lesz szükség. Nem ugyanannyi áramot használ el egyedülálló fiatal férfi, mint egy nagycsaládos pár, akiknél még az összes gyermek otthon lakik. Mindemellett nem elhanyagolható szempont a megfelelő kivitelező megtalálása sem. A regisztrált vállalatok között biztosan találsz megbízható céget. 

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását