2024. április 19. - Emma
Hadházy Ákos, független országgyűlési képviselő, Tompos Márton, a Momentum politikusa és Molnár Dániel, a Momentum bicskei alapszervezetének vezetője sajtótájékoztatón számolt be arról, hogy a kínai vakcinabeszerzésekben is érdekelt egyik cég vezetői ellen jelenleg is nyomozás folyik egy 600 millió forintos beruházás miatt, melyből 500 millió EU-s támogatás volt.
2021. március 26. péntek 17:18 - HírExtra

“A kínai vakcinabeszerzések környékén, a magyar állam olyan offshore hátterű cégeken keresztül vásárolt, melyre semmi szükség nem volt. Az egyik ilyen cégnek a vezetője korábban elnyert itt Bicskén egy 500 millió forintos uniós támogatást, melyből tápszergyárat kellett volna, építsen. Ebből a 500 millióból 59 fúrt lyukra futotta.” - mutatta be a helyzetet röviden Tompos Márton.

Molnár Dániel elmondása szerint, 2014-ben a fideszes képviselő átadott két táblát arról, hogy Bicskén hamarosan óriási beruházás fog megvalósulni. Azonban ebből nem lett semmi.

“Éveken keresztül pont ugyanolyan üresen állt a terület, mint előtte. Hadházy Ákos kinyomozta, hogy a minisztérium késznek minősítette a beruházást, miközben nem történt semmi. Évek teltek, mire egy teljesen másik cég felhúzott egy teljesen értelmetlen épületet. Jelenleg ez egy funkció nélküli épület, melyet egy mindössze egy embert foglalkoztató offshore hátterű cég épített.”

A legfőbb ügyész tegnap adott választ Hadházy Ákos kérdésére, hogy hogyan áll a bicskei ügy nyomozása. Ennek értelmében a nyomozás még folyik, két gyanúsítottat már kihallgattak.

“Ezt a több éves 600 milliós lopást egyértelműen össze lehet kötni a kínai vakcinabeszerzés körüli több tízmilliárdos lopással, amiről azt tudjuk, hogy egy közvetítő cég dupla annyiért adta el a vakcinákat a magyar államnak, mint azt Szenegálnak sikerült megvásárolnia.” - ismeretette a kínai vakcinabeszerzés körüli abszurd helyzetet a független képviselő.

Hadházy Ákos azzal folytatta, hogy mikor leigazolta és kifizette a minisztérium a támogatást, addig semmi nem történt a területen. “Nem látunk 200 munkahelyet. Ami itt van, az egy teljesen másik cég, sokkal később épült üres csarnoka.”

“Amennyiben meglesznek a vakcinabeszerzés számlái, akkor a kormányváltás esetén ennek a cégnek a vezetőinek és megbízóiknak kell elsőként beszámolniuk ügyleteikről.” - zárta a sajtótájékoztatót Hadházy Ákos.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását