2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Ukrajnában is elszabadult a vírus

Második napja rekordszámú koronavírussal fertőzöttet regisztrálnak Ukrajnában: az egészségügyi miniszter pénteki tájékoztatása szerint az elmúlt napon 18 132 új fertőzéses eset történt.
2021. március 26. péntek 16:23 - HírExtra

Makszim Sztepanov a Facebook-oldalán azt írta, hogy 326 beteg halt meg, és 4 826 került kórházba. A hatóságok 7138 beteget nyilvánítottak gyógyultnak az elmúlt 24 órában.
    
Ukrajnában második napja rekordot dönt a fertőzöttek száma, a járvány egy évvel ezelőtti kezdete óta nem regisztráltak annyi új esetet, mint csütörtökön és előző napon, amikor 16 294 fertőzöttről adtak hírt.
    
A legtöbb fertőzöttet Odessza, Dnyipropetrovszk és Harkiv megyében, illetve Kijevben regisztráltak az elmúlt napon - írta az UNIAN hírügynökség.
    
A 42 milliós országban a járvány kezdete óta 1614 ember kapta el a fertőzést, és 31 461-en haltak bele a vírus okozta Covid-19 betegség szövődményeibe.
    
Ukrajna Európában az utolsó országok között van, ahol megkezdték az oltási kampányt. Az oltási kampány február 24-én indult, miután az első ötszázezer Covishield (az AstraZeneca/Oxford Indiában gyártott vakcinája) megérkezett. Csütörtökön megérkezett kétszázezer adag a kínai CoronaVac nevű oltásból. Rajtuk kívül még regisztrálták az országban az amerikai Pfizer gyógyszergyártó oltóanyagát. Az orosz Szputnyik V vakcina használatát Ukrajna elutasította.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását