2024. április 20. - Tivadar

Terjed a számítógép használat

Egyre több pedagógus használ számítógépet, egy felmérés most nyilvánosságra hozott eredménye szerint a tanárok, tanítók 85 százaléka napi rendszerességgel kapcsolja be a gépet; az arány 8 százalékkal magasabb, mint 2006-ban volt.
2008. június 13. péntek 08:42 - Hírextra
A Felvételi Információs Szolgálat 2007/2008-as tanévben készített középiskolai kutatása szerint 10 százalékkal emelkedett az internetet napi rendszerességgel használók aránya, amely így eléri a 78 százalékot - olvasható az MTI-hez eljuttatott összegzésben.

A pedagógusok 73 százaléka napi rendszerességgel olvassa elektronikus leveleit, s míg 2006-ban 4 százalékuk nem használta a levelezésnek ezt a módját, 2007 telén ez már csupán 2 százalék volt.
A kutatásból kiderült az is, hogy a válaszadó pedagógusok a legnagyobb arányban az internet kínálta webes keresést használják az órákra való felkészüléshez, 29 százalékuk napi rendszerességgel böngészi a világhálót, s csupán 13 százalékuk nem él ezzel a lehetőséggel.

A pedagógusok 76 százaléka használja zenehallgatásra a számítógépet, 66 százalékuk fórumokhoz szól hozzá, 10 százalékuk naponta látogat online közösségi oldalakat. Filmnézésre hetente 20 százalékuk használja, blogolásra a pedagógusok 14 százaléka vállalkozik, 5 százalékuk naponta csetel.

A diákok körében a számítógép napi használata 82 százalékos volt, a tanulók 11 százaléka 2-3 naponta, 6 százaléka heti rendszerességgel kapcsolja be a gépet. A tanulók 70 százaléka naponta nézi elektronikus postaládáját, 20 százalékuk két-három naponta levelez, 8 százalékuk hetente egyszer. A válaszadó diákoknak 91 százaléka rendelkezik otthoni internet-kapcsolattal, 19 százalékuk az iskolában csatlakozik a világhálóhoz.

A középiskolás diákok több mint fele hallgat rendszeresen zenét számítógépén keresztül, otthoni elfoglaltságként sokuk netes barangolással tölti az időt, emellett jelentős a filmnézés, a fórumok olvasása is.

Napi tevékenységként 10-15 százalékkal több fiú tölti idejét a számítógép előtt, mint lány. A fiúk körében a lövöldözős játékok vezetnek, csaknem 63 százalékuk harcol gépen keresztül, illetve a programozás és webfejlesztés is egyre rendszeresebbé válik.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását