2024. április 20. - Tivadar

Belebuktak a pénzmosásba

A Nagykátai Járási Ügyészség pénzmosás miatt vádat emelt két férfi és egy nő ellen, aki Csehországban több bankszámlát is nyitott azért, hogy azokra bűncselekmények elkövetéséből származó pénzeket fogadjon.
2021. március 4. csütörtök 10:35 - HírExtra

A Pest Megyei Főügyészség csütörtökön azt közölte az MTI-vel, hogy a három elkövető még 2016 júliusában Csehországba utazott és ott több pénzintézetben is folyószámlákat nyitott azzal a céllal, hogy azokra - a nyomozás során ismeretlenül maradt - megbízóktól különböző, bűncselekmények elkövetéséből származó összegek utalását fogadja. Emellett egyikük egy magyar pénzintézetnél is nyitott ugyanilyen céllal bankszámlát.
    
A számlákra azután egy hónap alatt összesen több mint harmincmillió forintnyi összeg érkezett. A beérkezett összegeket az elkövetők megbízóik utasításai szerint más számlákra kívánták tovább utalni. Közreműködésükért anyagi ellenszolgáltatás kaptak.
    
Az utalással megbízott bankok azonban olyan jelzést kaptak a beérkezett összegekkel kapcsolatban, miszerint azok bűncselekmény elkövetéséből származnak. Ezután az elkövetők által indított tranzakciókat már nem teljesítették.
    
A cseh nyomozó hatóság a számlákra érkezett pénzt lefoglalta és rendelkezett a sértettek részére történő visszautalásról - áll a közleményben.
 

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását