Belebuktak a pénzmosásba

A Nagykátai Járási Ügyészség pénzmosás miatt vádat emelt két férfi és egy nő ellen, aki Csehországban több bankszámlát is nyitott azért, hogy azokra bűncselekmények elkövetéséből származó pénzeket fogadjon.

A Pest Megyei Főügyészség csütörtökön azt közölte az MTI-vel, hogy a három elkövető még 2016 júliusában Csehországba utazott és ott több pénzintézetben is folyószámlákat nyitott azzal a céllal, hogy azokra - a nyomozás során ismeretlenül maradt - megbízóktól különböző, bűncselekmények elkövetéséből származó összegek utalását fogadja. Emellett egyikük egy magyar pénzintézetnél is nyitott ugyanilyen céllal bankszámlát.
    
A számlákra azután egy hónap alatt összesen több mint harmincmillió forintnyi összeg érkezett. A beérkezett összegeket az elkövetők megbízóik utasításai szerint más számlákra kívánták tovább utalni. Közreműködésükért anyagi ellenszolgáltatás kaptak.
    
Az utalással megbízott bankok azonban olyan jelzést kaptak a beérkezett összegekkel kapcsolatban, miszerint azok bűncselekmény elkövetéséből származnak. Ezután az elkövetők által indított tranzakciókat már nem teljesítették.
    
A cseh nyomozó hatóság a számlákra érkezett pénzt lefoglalta és rendelkezett a sértettek részére történő visszautalásról - áll a közleményben.
 

Forrás: MTI