2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Nagy sikerrel debütált a Zsenigyerek

Az Ediktum Alapítvány egy teljesen formabontó új kezdeményezést hozott létre, amely egy újszerű, a nyugati oktatásban honos módszertannal próbálja az általános iskolás tanulókat tanulmányi versenyre invitálni. Többek közt olyan kreatív kihívásokkal indul a február, mint a „Rajzold meg a világod!”, „Te vagy a ritmus!” és „Benned van az X-faktor”.
2021. február 16. kedd 07:19 - HírExtra

A kezdeményezés, egy olyan gyermekeket motiváló, tanulás és a pedagógus kollégákat otthonról támogató versenysorozat, amelynek fő lényegi pontja az interaktív kommunikáció. A gyermekek számára érdekes, igényes mesék, történetek elolvasásával fogja az értő olvasást, a feladatok elkészítésének képességét fejleszteni. Minden esetben tapasztalt szakértők által összeállított, változatos, humoros kérdéssorok, feladványok segítik  a gyerekek és szülők munkáját. 

A legfőbb innováció a fiatalos és dinamikus hangvételen túl, a feladatok javításának módszertana. Ha a gyermek elakad, vagy első körben hibázik, akkor javított verziót kap vissza, saját maga tud korrigálni. Így az analitikus gondolkodást kellően tudja fejleszteni, ami a későbbiekben a mindennapos rutinfeladatok könnyű megoldásához lesz szükséges. 

Vizuálisan vonzóvá Zseni és Wikka teszi a munkát a gyermekek számára. Zseni reál tárgyakból ügyes kisfiú, Wikka inkább egy humán beállítottságú, de nagyon szerethető kutya. A figurák segítségével vicces képregény és feladatok formájában próbálja majd a Zsenigyerek csapata szerethetőbbé tenni a tanulást. 

A most februárban kihirdetett, kétfordulós versenyek a felfedező-olvasás és élményalapú fogalmazásírás elsajátításának támogatásához használhatók fel. Az óvodai nagycsoportos kortól a hatodik osztályosig, korosztályokra lebontva.

Forrás: felhang
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását