2024. március 29. - Auguszta

Törvénytelenül játszotta át a területet a polgármester

Törvénytelenül játszotta át Gárdony fideszes polgármestere a helyi szabadstrand egy részét egy vállalkozásnak. Ezt már nem csak az MSZP és a helyi lakosok mondják, hanem a Fejér Megyei Kormányhivatal és a Fejér Megyei Főügyészség is.
2021. január 12. kedd 14:39 - HírExtra

A főügyészség szerint is jogszerűtlen, hogy Tóth István polgármester és fideszes társai 60 évre átadták a szabadstrand egy vízparti részének földhasználati jogát. Sem értékbecslés, sem pályázat, sem licit nem volt, a területért pedig az önkormányzat mindössze 8,4 millió forint plusz áfát, vagyis havonta 11 700 forint földhasználati díjat kért.  A telekre a cég tulajdonaként felhúzhattak volna egy 400 négyzetméteres sportközpontot úgy, hogy még a földgázvezeték kiváltásának 4,5 millió forint plusz áfa költsége is az önkormányzatot terheli.

Az, hogy a megyei kormányhivatal is törvénysértőnek találja a szerződést, a Fejér Megyei Főügyészség pedig eljárást indított, bizonyítja: igazuk van a tiltakozó helyi lakosoknak, civileknek és igaza van az MSZP-nek, amely országos aláírásgyűjtést indított a vízpartok fideszes kisajátítása ellen.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását