2024. április 19. - Emma

Jobbik: Orbánt személyesen terheli felelőssség

Szembe kell néznünk a ténnyel, hogy a kormány elhibázott, embertelen és önző járványkezelése nemzeti tragédiába sodorta az országot - írja keddi közleményében a Jobbik.
2021. január 5. kedd 11:35 - HírExtra

A Jobbik közleménye:

"Ez a tragédia szükségtelen volt, és elkerülhető lett volna felelősségteljes intézkedésekkel. Orbán Viktor és kormánya próbálja mindenki másra áthárítani a felelősséget, de ezért a katasztrófáért Orbánt személy szerint felelősség terheli.

Az EU járványügyi központja (ECDC) szerint a magyar Covid-19 kumulált halálozás a harmadik legmagasabb az EU-ban és a teljes járványidőszak halálozási száma is többszöröse a hasonló méretű és a környező országokénak. Ezzel egyidejűleg az utóbbi hónapokban, a KSH adatai szerint, a nem Covid halálozás is soha nem látott rekordokat dönt. Arra, hogy más európai országokkal összevetve Magyarországon ennyivel több emberéletet követelt a járvány, semmilyen más magyarázat nincs, mint az Orbán-kormány alkalmatlansága, önzése és képmutatása. Az elhunyt 10.000 fő megfelel egy magyar város teljes lakosságának, és ötszöröse az 1956-ban a barikádokon elesett magyarokénak. A Covid-ban elhunytak közül sokan sajnos teljesen értelmetlenül és szükségtelenül fejezték be idejekorán életüket, mert a haláluk elkerülhető lett volna, ha a – minden hatalommal felruházott – kormány idejében cselekszik, illetve helyes döntéseket hoz.

Számos szakember véleménye és számtalan nemzetközi példa bizonyítja, hogy lett volna idő felkészülni, tömegesen tesztelni, izolálni a fertőzést, észszerű korlátozásokat bevezetni, ahogyan azt más országok felelős kormányai meg is tették. Lett volna idő, ha a rendelkezésre álló időt nem pocsékolja el az Orbán-kormány, és a nyarat nem adriai jachtozással töltik a felkészülés helyett.

De a „gazdaságvédelmi intézkedéseknek” álcázott közpénzlopások sem segítettek a járványkezelésben. Mára a napnál is világosabb, hogy nem gazdaságvédelemről volt szó hanem „gazdaGságvédelemről”. A járvány elleni védekezés ürügyén további ezermilliárdok vándoroltak Orbán strómanjainak és rokonainak zsebébe, és nem mellékesen további lépések történnek a demokrácia felszámolására, az önkormányzatok és az ellenzéki pártok ellehetetlenítésére. A gazdaság romokban, a munkanélküliség, az infláció, az államadósság szintén rekordokat dönt. Friss európai jelentés szerint Magyarország az EU harmadik legszegényebb országa lett! Vagyis tíz év Fidesz kormányzás eredményeként még jobban lemaradtunk, még jobban elszegényedtünk… (https://ec.europa.eu/eurostat/documents/portlet_file_entry/2995521/2-15122020-BP-EN.pdf/cd3fcb0f-faee-d0ce-0916-9be3ac231210).

Orbán a kormányzást hatalmi játszmának tekinti, és a hatalmon maradásért bármit feláldoz, ha kell, emberéleteket is. Azonban a néppárti Jobbik nem tűrheti szótlanul egy cezaromániás ember ámokfutását és szolgalelkű mameluk kormányának elhibázott válságkezelését, hiszen annak immáron egy Csorna városnyi magyar ember esett áldozatul."

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását