2024. április 19. - Emma

Az MSZP az önkormányzatokért aggódik

Az önkormányzatok finanszírozásának biztosítását sürgette az MSZP országgyűlési képviselője hétfőn.
2021. január 4. hétfő 13:02 - HírExtra

Szabó Sándor az MSZP Facebook-oldalán közvetített online sajtótájékoztatón azt mondta, fekete volt a tavalyi év az önkormányzatoknak, amelyek idén sem várhatnak sok jót.
    
Kifejtette: az Orbán-kormány tavaly szisztematikusan elkezdte felszámolni az önkormányzati rendszert, elvonta a települések legtöbb forrását.
    
Hozzátette: az önkormányzatok már a kötelező feladataikat sem tudják a korábbi színvonalon ellátni.
    
Szabó Sándor szerint a cél egyértelmű, ellehetetleníteni az ellenzéki vezetésű önkormányzatokat, a kormány ugyanis a évvégi pénzszóráskor a kormánypárti vezetésű településeket valamelyest kompenzálta.
    
Kitért arra is, év végén százmilliárd forint került Orbán Balázs államtitkár alapítványához, több milliárd forintot kaptak az egyházak, de jutott stadionfejlesztésre is.
    
Hozzátette: a hat éve 14 milliárd forintból épült Groupama Aréna - "Kubatov Gábor stadionja" - ma is jó állapotban van, mégis hárommilliárd forintot kapott tavaly felújításra.
    
Jelezte, az ügyben írásbeli kérdéssel fordult Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszterhez, hogy rendjén valónak tartja-e, hogy a gyerekek iskolába, az idősek orvoshoz vagy a munkavállalók munkába járást segítő helyi közösségi közlekedéshez nem biztosítják a költségvetésben szereplő kétmilliárd forintot, míg Kubatov Gábor stadionjának fejlesztésére hárommilliárd forintot adnak.
 

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását