2024. április 24. - György

Fodor Gábor nem habozott

Fodor Gábor környezetvédelmi és vízügyi miniszter ma sajtótájékoztatón ismerteti az Osztrák-Magyar Határvízi Bizottság budapesti ülésén született döntéseket. Az Osztrák-Magyar Határvízi Bizottság ülésén, amely csütörtökön ér véget a jegyzőkönyv aláírásáva
2007. május 10. csütörtök 16:49 - Hírextra
A tájékoztatón részt vesz Varga Miklós, a környezetvédelmi tárca vízügyi szakállamtitkára is. A KVM korábban közölte: a miniszter azt kéri majd, hogy a bizottság vonja vissza a korábban kiadott vízjogi engedélyhez való hozzájárulást. Ha ez megtörténik, a bőrgyárnak le kell állítania a tevékenységét, ellenkező esetben az a lehetőség is fennáll, hogy Magyarország az Európai Bizottsághoz fordul.

A május elsejei közlés szerint a szennyezést okozó osztrák bőrgyár vízjogi engedélyéhez való hozzájárulásának visszavonását kezdeményezi a magyar környezetvédelmi miniszter, amennyiben az üzem a következő napokban is szennyezi a Rábát. A jennersdorfi Boxmark cipőgyár május elsejéig kapott határidőt, hogy megállítsa szennyeződést.

Bugán József, Szentgotthárd környezetvédelmi kérdésekért felelős alpolgármestere május 1-jén azt nyilatkozta: bár letelt a magyar környezetvédelmi miniszter által megszabott határidő, ameddig az osztrákoknak meg kellett volna szüntetniük a folyó szennyezését, de a Rába továbbra is habzik.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását