2024. április 29. - Péter

A Sziget saját költségén építhet átjárót

Elfogadva Óbuda-Békásmegyer polgármesterének két hete tett javaslatát, a Sziget Kft. saját költségén megtervezteti és kivitelezteti a Fővárosi Önkormányzat által lezárni kívánt rakpartszakasz átjáróját a Szépvölgyi útnál - közölte az önkormányzat hétfőn
2008. június 23. hétfő 17:59 - Hírextra

A közlemény szerint erről a nap folyamán lezajlott egyeztetésen állapodtak meg a felek. A Fővárosi Közgyűlés képviselői nem ellenezték a lezárt szakasz átjárhatóvá tételét, ám ezen túlmenően semmilyen segítséget nem nyújtanak a kerületi közlekedési nehézségek enyhítéséért - áll a közleményben, amely azt is megjegyzi: így arra még mindig nincs válasz, hogyan kívánja a főváros megoldani a Sziget fesztivál ideje alatt keletkező parkolási gondokat.


Bús Balázs (Fidesz), a III. kerület polgármestere a közleményben hangsúlyozta, ez az átkelő korántsem oldja meg Óbuda közlekedésének kritikus helyzetét, amelynek kialakulásáért szerinte a főpolgármester hozzáállása a felelős.


Óbuda-Békásmegyer önkormányzatának vezetése arra sem kapott feleletet, hogy Demszky Gábor miért tesz kivételt, és miért hajlandó a rakpart lezárását elhalasztani, ha a Red Bull augusztus 20-i rendezvényéről van szó, és miért ragaszkodik konokul a rakpartzárhoz az óbudai Hajógyári szigeten tartandó rendezvény esetében - áll a közleményben.


Az ügy előzménye, hogy Óbuda polgármestere azt kérte: három héttel halasszák el a rakparton tervezett budai főgyűjtő csatorna beruházását a kerületiek és a Sziget fesztiválra érkező látogatók érdekében. Attól tartanak ugyanis, hogy közlekedési és parkolási káosz alakulhat ki a térségben.
A főváros a kérésre azt közölte, hogy sem módjában, sem szándékában nincs elhalasztani a beruházást, így augusztus 1-jével lezárnák a budai alsó rakpart Margit híd és Mozaik utca közötti szakaszát.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását