2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Javulni látszik a munkanélküliség

Csökkent a munkanélküliségi ráta októberben a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) 37 tagállamában, de így is majdnem 2 százalékponttal haladja meg a koronavírus-járvány robbanásszerű elterjedését megelőző utolsó hónapban, februárban mért szintet.
2020. december 10. csütörtök 07:00 - HírExtra

Az OECD honlapján szerdán nyilvánosságra hozott adatok szerint októberben 7,1 százalékon állt a munkanélküliségi ráta, 0,2 százalékponttal alacsonyabban a szeptemberi 7,3 százaléknál. Tavaly októberben 5,3 százalékon, idén februárban pedig 5,2 százalékon állt a mutató.
    
A nők körében 0,3 százalékponttal, 7,5 százalékra, míg a férfiak körében 7,1 százalékról 6,9 százalékra mérséklődött a munkanélküliségi ráta.
    
A munkanélküliek száma közel másfél millióval csökkent, a szeptemberi 47 millió 932 ezerről 46 millió 515 ezerre süllyedt októberben.
    
Az Európai Unióban 7,6 százalékon stagnált, az euróövezetben pedig 0,1 százalékponttal, 8,4 százalékra csökkent a munkanélküliségi ráta októberben. A világ hét legfejlettebb országából álló G7-csoportban 0,4 százalékponttal, 6,2 százalékra mérséklődött a mutató.
    
Az OECD-tagállamok közül a legalacsonyabb, 2,9 százalékos munkanélküliséget Csehországban regisztrálták októberben, a legmagasabbat pedig Kolumbiában, 16,3 százalékosat.
    
Az OECD-országokban a 15-24 év közöttiek körében a munkanélküliség 0,3 százalékponttal, 14,4 százalékra csökkent októberben. Ebben a korosztályban a munkanélküliek aránya az euróövezetben 0,1 százalékponttal, 18,0 százalékra nőtt, míg az unióban szintén 0,1 százalékponttal, 17,5 százalékra kúszott fel.
    
Magyarország esetében a szeptemberi a legutolsó adat. A munkanélküliségi ráta augusztusban és szeptemberben is 4,4 százalékon állt.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását