2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Így néz ki a német külkereskedelem

Októberben a vártnál minimálisan kisebb mértékben nőtt a német export, az import bővülése ugyanakkor jócskán elmaradt a becsülttől, így összességében nagyobb lett a külkereskedelmi többlet októberben.
2020. december 9. szerda 12:17 - HírExtra

A német szövetségi statisztikai hivatal, a Destatis honlapjára szerdán felkerült adatok szerint októberben a német áruexport naptári és szezonális kiigazítással 0,8 százalékkal nőtt az előző havihoz képest. Szakértők 1,2 százalékos emelkedésre számítottak a szeptemberi 2,3 százalékos bővülést követően.
    
Az import 0,3 százalékkal nőtt az elemzői várakozások átlagában szerepelt 1 százalék emelkedéssel szemben. Szeptemberben a német import 0,2 százalékkal nőtt.
    
Októberben 18,2 milliárd eurós német külkereskedelmi többlet alakult ki, nagyobb a szeptemberi 17,6 milliárd eurónál és  a szakértők által várt 18 milliárd eurónál.
    
A német export 6,8 százalékkal, az import pedig 5,2 százalékkal volt kisebb októberben, mint februárban, a koronavírus járvány miatt bevezetett szigorú korlátozások előtti utolsó hónapban.
    
Az Európai Unió tagállamaival folytatott kereskedelmében Németország októberben 59,7 milliárd euró értékben exportált és 50,4 milliárd euró értékben importált árucikkeket. Az egy évvel korábbihoz képest az export 5,1 százalékkal, az import 2,9  százalékkal csökkent.
    
Az euróövezet tagállamaiba októberben 52,4 milliárd euró értékben exportált Németország, 8 százalékkal kevesebbet az egy évvel korábbinál, az import pedig 9,2 százalékkal, 42,2 milliárd euróra csökkent.
    
A Kínába irányuló 8,7 milliárd eurós német export októberben csupán 0,3 százalékkal maradt el az egy évvel korábbitól, az Egyesült Államokba irányuló kivitel ugyanakkor jelentősebben, 10,5 százalékkal, 9,9 milliárd euróra esett.
    
Így Októberben a legtöbbet Kínából importált Németország. A behozatal értéke 10,1 milliárd euró volt, 3,3 százalékkal kisebb a tavaly októberinél. Az Egyesült Államokból származó német import 18,8 százalékkal, 5,8 milliárd euróra csökkent.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását