2024. március 19. - József, Bánk

Indul a Magyar Innovációs Nagydíj pályázata!

A Magyar Innovációs Szövetség (MISZ) 2020-ban is meghirdeti a Magyar Innovációs Nagydíj pályázatot, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) stratégiai partnerségével, valamint a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFIH) főtámogatásával.
2020. december 1. kedd 15:04 - HírExtra

 A megmérettetés keretében immár 29. alkalommal fogják elismerni a legkiválóbb hazai innovációs teljesítményeket. Nevezni 2021. február 10-ig lehet. 

A Magyar Innovációs Szövetség 1993 óta minden évben odaítéli az Innovációs Nagydíjat. A szövetség idén 29. alkalommal hirdeti meg a pályázatot, amely idén újra az ITM stratégiai partnerségével és az NKFIH főtámogatásával valósul meg. Az elmúlt 28 év pályázataira összesen 1275 pályamű érkezett be, amelyből 1100 volt megvalósult, sikeres innováció. A legjobbak közül 218-an kaptak különböző innovációs díjakat, ők alkotják a hazai innováció „elitjét”, a Magyar Innovációs Klubot.

Dr. Pakucs János, a MISZ tiszteletbeli elnöke kifejtette: „A Palkovics László innovációs és technológiai miniszter által vezetett 20 tagú bírálóbizottság az innováció eredetisége, újszerűsége, műszaki, gazdasági előnyei és társadalmi hasznossága mellett az innováció révén elért árbevételt és nyereséget is figyelembe veszi, és mindezek alapján titkos szavazással választja ki a legkiemelkedőbb innovációs teljesítményeket.” Azt is hozzátette, hogy a pályázaton olyan Magyarországon bejegyzett vállalkozások, szervezetek vehetnek részt, amelyek új termékkel, eljárással vagy szolgáltatással kiemelkedő innovációs teljesítményt és jelentős üzleti sikert értek el.

Gulyás Tibor, az ITM innovációért felelős helyettes államtitkára a pályázat meghirdetése kapcsán kiemelte: „A gazdasági fejlődés kulcsa a járványhelyzetben is a kutatás-fejlesztésben és az innovációban rejlik, az élen járó cégek és konzorciumok jutalmazásának kiemelkedő eszközei a MISZ és a társszervezetek díjai.”    

A Magyar  Innovációs Nagydíj nyertese az elismerést jelképező bronz kisplasztika mellé 1 millió forint pénzjutalmat is kap, a további innovációs díjazottak pedig 300-500 ezer forint pénzjutalomban, illetve tárgyjutalmakban részesülnek. Az Innovációs Nagydíj mellett ugyanis kiosztják az ITM Ipari Innovációs Díját és Informatikai Innovációs Díját, az NKFIH „Alapkutatástól a piacig˝ Innovációs Díját, az Agrárminisztérium Agrár Innovációs Díját és Környezetvédelmi Innovációs Díját, a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala, illetve a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Innovációs Díját, valamint a MISZ Startup Innovációs Díját is. 

A díjak átadására 2021. március végén ünnepélyes keretek között kerül sor, a hagyományok szerint az Országgyűlés Felsőházi Termében, amennyiben a körülmények ezt lehetővé teszik.

A 2020. évi kiírás részletei megtalálhatók a Magyar Innovációs Szövetség honlapján: https://www.innovacio.hu/3b_hu.php

A felhívást népszerűsítő spot ide kattintva tekinthető meg.

Forrás: MAGYAR INNOVÁCIÓS SZÖVETSÉG
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását