2024. március 29. - Auguszta

Online a leghatékonyabb hirdetni

Betanított munkásokat, irodai asszisztenseket és call center munkatársakat szinte azonnal, szakmunkásokat 2-3 hét alatt, mérnököket és informatikusokat ennél is hosszabb időbe telik találni, ha egyáltalán sikerül. A toborzás leghatékonyabb felülete a Facebook és az internetes hirdetések (Profession.hu, Google drive kérdőív).
2020. november 26. csütörtök 09:36 - HírExtra

 Szórólappal és a nyomtatott sajtó segítségével főként a betanított és a szakmunka népszerűsíthető. Ezekre a pozíciókra sokszor nem helyi lakosok jelentkeznek.  A teljes körű HR-szolgáltatás része a buszos szállítás és a szállásoltatás is - derül ki a Magyar Munkaerő-kölcsönzők Országos Szövetsége (MMOSZ) friss kutatásából.

 „Aki akar dolgozni, el tud helyezkedni. Jó, hogy már itt tartunk. Tudjuk, honnan indultunk, éppen ezért tekintjük egyik legfontosabb küldetésünknek, hogy csak a szakmai sztenderdek szerint működő cégek foglalkozhassanak kölcsönzéssel. A modernkori, s legtöbb esetben nagymúltú, komplex HR-szolgáltatóknak ma már egyformán partnere a megbízó és a munkavállaló. Nem lehetnek sikeresek, ha bármelyikük elégedetlen. Ez a garanciája a piacunk tisztulásának. Kiveti a szektor a soraiból a játékszabályokat be nem tartókat - mondta Dénes Rajmund Roland, az MMOSZ elnöke. 

Az MMOSZ adatai alapján a COVID-19 koronavírus-járvány hullámainak hatására a három évvel ezelőtti szintre esett vissza a munkaerő-kölcsönzöttek száma, mely mára szektor szinten ismét rövidesen eléri a 200 ezer főt, ami azt is jelenti, hogy a versenyszférában dolgozók közel 10%-a, s az atipikus keretek között foglalkoztatottak több mint 50%-a kölcsönzés keretében végez munkát. 

Forrás: MMOSZ
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását