2024. április 24. - György

Újabb szankciók Hongkong ellen

Peking tiltakozását fejezte ki kedden az újabb, Hongkong kapcsán kiszabott amerikai szankciók ellen.
2020. november 10. kedd 12:04 - HírExtra

Vang Ven-pin kínai külügyi szóvivő keddi sajtótájékoztatóján elmondta: a négy újabb kínai állampolgárt érintő szankciók súlyosan megsértik a nemzetközi jogot. Hétfőn közölt döntésével ráadásul az amerikai kormányzat Hongkong ügyeibe avatkozik - tett hozzá.
    
Mike Pompeo amerikai külügyminiszter egy hétfőn kiadott közleményben a Hongkongban újonnan felállított nemzetbiztonsági hivatal négy kínai hivatalnokát - köztük a hivatal helyettes vezetőjét - szankcionálta. Az indoklás szerint négyüknek köze van a Peking által június végén bevezetett nemzetbiztonsági törvényhez, amely az amerikai álláspont szerint veszélyezteti Hongkong autonómiáját. A szankciók alapján a négy hivatalnokot kitiltják az Egyesült Államokból, és esetlegesen ott található vagyonukat befagyasztják.
    
Matthew Cheung, a hongkongi kormányzat vezető titkára kedd reggeli sajtótájékoztatóján "teljességgel elfogadhatatlannak" nevezte az amerikai lépést.
    
Washington augusztusban hasonló szankciókkal sújtotta Carrie Lam hongkongi kormányzót, és további tisztségviselőket a nemzetbiztonsági törvénnyel összefüggésben.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását