2024. április 18. - Andrea, Ilma

Magyar filmsikerek külföldön

Magyar sikerekkel zárult a hétvégén a Sitges-i Nemzetközi Fantasztikusfilm Fesztivál Spanyolországban és az A-kategóriás Varsói Nemzetközi Filmfesztivál is: a borzongató mozifilmek nagy presztízsű nemzetközi seregszemléjén a Drakulics elvtárs című filmért Bodzsár Márk a legjobb forgatókönyv díját nyerte, Lengyelországban Felméri Cecília Spirál című filmjét elismerő oklevéllel, Horvát Lili Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre című alkotását FIPRESCI díjjal jutalmazták - tájékoztatta a Nemzeti Filmintézet (NFI) az MTI-t.
2020. október 19. hétfő 13:09 - HírExtra

Az 53. Sitges-i filmfesztivál tekintélyes szakemberekből álló zsűrijében többek között Mary Jo Marky, a Csillagok háborúja: Az ébredő Erő és a Lost - Eltűntek sorozat vágója döntött a rangos díjakról. Bodzsár Márk, Jakab Juli és Tasnádi István közreműködésével készült nagy sikerű vámpír-retró-kém-vígjátékát már számos rangos fesztivál tűzte műsorra világszerte és a hazai mozikban 2019-ben a legnézettebb magyar filmek egyike volt - olvasható az NFI hétfői közleményében.
    
Felméri Cecília első mozifilmje, a Spirál világpremierje a lengyel főváros A-kategóriás nemzetközi filmfesztiválján volt. Az első és második filmeket bemutató versenyprogramban a magyar-román koprodukcióban készült lélektani krimi elismerő oklevelet nyert. Az Európai Filmdíjas Borbély Alexandra, Bogdan Dumitrache, és Kiss Diána Magdolna főszereplésével készült Spirál november 19-től látható országszerte a mozikban.
    
Horvát Lili Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre című romantikus drámáját a filmkritikusok nemzetközi szövetség, a FIPRESCI zsűrije díjazta Varsóban. A Stork Natasa és Bodó Viktor főszereplésével készült drámát már több mint tízezren látták a hazai mozikban. Fesztiválkörútja vezető európai fesztiválokkal párhuzamosan Ázsiában és Amerikában folytatódik.
    
Mindhárom díjazott alkotás az NFI támogatásával készült.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását