2024. április 20. - Tivadar

Veszélyben a BAHART vagyona?

Tovább gazdagodnak a fideszes oligarchák: a kormány megkezdte a BAHART vagyonának széthordását - írj a HirExtrához eljuttatott közleményében az MSZP.
2020. szeptember 3. csütörtök 17:28 - HírExtra

Az MSZP közleménye:

"Megkezdődött a Balatoni Hajózási Zrt. vagyonának széthordása ugyanis a kormány nyomott árakon hirdette meg eladásra a vállalat ingatlanjait. Úgy tűnik, hogy a Balatonra pihenni járók szegényebbek lesznek egy kempinggel, egy fideszes oligarcha pedig a kormány támogatásával gazdagabb lesz egy újabb beépíthető területtel.

Ez történik akkor, ha az állam beteszi a lábát egy cégbe: az értékes vagyont egyből olcsón kiárusítja a haveroknak. Mindez pedig teljesen ellentétes a balatoni önkormányzatok érdekeivel, amelyek a céget egyben akarják tartani.

Elég volt abból, hogy a Fidesz a Balatont a NER-oligarchák csónakázótavaként kezelje! A Balaton mindannyiunké!

Az MSZP ezért azt követeli, hogy a BAHART Zrt. kifosztására irányuló tervet vonja vissza az állam!  Meg kell állítani a nemzeti együttműködés rendszerének szabad vizek ellen indított fideszes gyarmatosítási folyamatát, ezért az MSZP a Kúriához fordult a természetes tavak, köztük a Balaton védelméről szóló népszavazási kezdeményezés engedélyezése érdekében.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását