2024. május 5. - Györgyi

Fidesz: a távhődíj is a kormány sara

A kormány a hatalmon maradással törődik a válságkezelés helyett, ennek a válságnak az egyik jele a távhőszolgáltatás díjának újbóli várható emelése - mondta László Tamás, a Fidesz lakótelepi munkacsoportjának vezetője szombaton. A kormány segíteni kíván a
2008. szeptember 6. szombat 15:20 - Hírextra
László Tamás a budapesti Nyírpalotai úton tartott sajtótájékoztatón elmondta: a kisebbségi kormány tevékenysége nem a magyar emberekről, nem a jövőről szól, hanem a hatalmon maradásról, aminek szerinte az emberek isszák meg a levét.

Különösen a lakótelepen élők terhei növekednek drámai mértékben - hangsúlyozta a politikus, hozzátéve: a gázáremelés miatt idén negyedszer emelkedik a távhődíj. A várható emelés László Tamás elmondása szerint átlagosan 1000-1500 forint többletkiadást jelent majd családonként.

Kétmillió embernek 21,8 százalékkal kell többet fizetnie idén télen a távhőért a tavalyinál - hangoztatta a fideszes politikus.

A probléma megoldásaként László Tamás a Fidesz és a KDNP áfacsökkentési javaslatát említette meg, amely ugyan szavai szerint csak tűzoltásra jó, de ezzel az emberek 4.000 forintot spórolhatnának az 1000-1500 forintos plusz kiadás helyett. A program fedezeteként az idei gázáremelésből befolyt áfatöbbletet nevezte meg.

Az említett javaslat technikai részleteiről még egyeztetnek a szakértők - mondta az MTI-nek Daróczi Dávid kormányszóvivő.

Közölte: igazi megoldást erre a problémára például az jelenthet, ha felújítják a távfűtéses lakásokat, hiszen az energiatakarékos megoldások 30-50 százalékkal is csökkenthetik a havi kiadást. Ezért - hangsúlyozta Daróczi Dávid - a kormány a következő években évi tízmilliárd forintos keretet szán a panelprogramra.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását