2024. március 28. - Gedeon, Johanna

A DK a kiáll a színművészetisek mellett

A Demokratikus Koalíció kiáll a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) hallgatói és tanárai mellett - közölte a párt főpolgármester-helyettese kedden.
2020. szeptember 1. kedd 11:48 - HírExtra

Gy. Németh Erzsébet online sajtótájékoztatóján arra reagált, hogy keddi hatállyal az intézmény vezetői és szenátusa is lemondott, mivel véleményük szerint az intézmény fenntartását átvevő alapítvány "minden alapvető jogkörétől megfosztotta" őket.
    
A politikus úgy fogalmazott, hogy Orbán Viktor miniszterelnök az elmúlt napokban a "látszatra sem adva végezte ki" az egyetemet. A kormányfőt nem érdekelte, hogy a nemzet legnagyobb művészei nevelkedtek itt, hogy ez a magyar kulturális élet talán legfontosabb és legmagasabb szintű műhelye - tette hozzá.
    
Az SZFE "hősies hallgatói úgy foglalták vissza az egyetemüket", ahogy a magyaroknak kell majd visszafoglalni az országot a Fidesztől - jelentette ki a politikus, aki szolidaritást vállalt a hallgatókkal és a tanárokkal.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását