2024. március 29. - Auguszta

Magyar gyerekek is bizonyíthatnak J. K. Rowling alkotótársaként

Illusztrációs pályázattal várja a magyar gyerekeket is J.K. Rowling és az Animus, a Harry Potter könyvek magyarországi kiadója.
2020. augusztus 20. csütörtök 07:57 - HírExtra

J. K. Rowling Az Ickabog című meséje nem most született, már hosszú évekkel ezelőtt olvasott fel belőle fejezeteket gyermekeinek. Mégis, korábbi munkái miatt nem maradt ideje arra, hogy a szöveget gondozza. „Amikor a koronavírus-járvány miatt kijárási korlátozást rendeltek el, úgy láttam, hogy a gyerekek különösen nehezen viselik a bezártságot, ezért annyi év után ismét elővettem Az Ickabogot” – árulta el a világhírű, brit szerző.

Az elkövetkező hét hétben Az Ickabog fejezetei ingyenesen érhetők el az nlc. aloldalán. A Harry Potter univerzumon kívüli, teljesen varázsmentes történet minden résztvevő országban nyomtatásban is megjelenik majd, Rowling a print verzióhoz várja a gyermekek kreatív munkáit minden adott országból, így Magyarországról is. A hivatalos nevezés mellett a rajzokról készült fotókra a social media felületeken is számít, és arra bíztatja a szülőket, bátran használják a feltöltésnél a #TheIckabog és az #IckabogHungary hashtageket. Az írónő a novemberben nyomtatásban is megjelenő könyv teljes jogdíját olyan csoportoknak ajánlja fel, akik különösen megszenvedték a koronavírus-járványt az Egyesült Királyságban és szerte a világban.

A feltöltött fejezetek október 2-ig érhetők el a már említett weboldalon. Az illusztrációs pályázat 2020. október 9. éjfélig tart, ezután az Animus munkatársai és kiadó által felkért szakemberek kiválasztják a 34 nyertes rajzot. A nyomtatásba kerülő pályamunkák alkotóit 50 000 Ft-os könyvcsomaggal és Az Ickabog egy példányával jutalmazzák meg.

További információ a fejezetekről, a fordításról és a pályázatról: https://nlc.hu/ickabogmese/

Forrás: Red Lemon
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását