2024. április 20. - Tivadar

MTI hírek: Minden oly, jó!

Pest megyei önkormányzati óvodák fejlesztéseit támogató, hatmilliárd forintos pályázatot jelentetett meg a Nemzetgazdasági Minisztérium, a kérelmeket egy hónap múlva lehet beadni.
2017. szeptember 18. hétfő 14:36 - HírExtra
 

A tárca hétfőn az MTI-nek küldött közleményében azt írta, a pályázat célja a férőhelyhiánnyal küzdő vagy elavult, leromlott műszaki állapotban lévő önkormányzati tulajdonú óvodák fejlesztése, megújítása, a szolgáltatások minőségének javítása.

A támogatásból lehetőség van a meglévő önkormányzati óvodák felújítására, bővítésére, átépítésére, illetve épületgépészeti fejlesztésekre, valamint az óvodai pedagógiai programmal összhangban álló szakmai eszközök, berendezések beszerzésére. Felújítás esetén legfeljebb 150 millió forintos, új óvoda építése esetén maximum 400 millió forintos támogatásra pályázhatnak a Pest megyei települések.

A kormány célja a fejlesztésekkel, hogy a lehető legközelebb biztosítson óvodai elhelyezést a dolgozni szándékozó kisgyermekes szülőknek, és hogy a fejlesztések a helyi igényekhez igazodjanak - írták.
Az óvodafejlesztésre irányuló támogatási kérelmeket október 19-én 8 órától nyújthatják be a települések a www.allamkincstar.gov.hu oldalon.

A közleményben emlékeztettek: a kormány 2016-ban döntött arról, hogy 2021-ig 80 milliárd forint célzott pénzügyi támogatást nyújt Pest megyei vállalkozások és önkormányzatok fejlesztéseire. A nemzetgazdasági tárca az év végéig ennek a programjának keretében további két pályázat meghirdetését tervezi vállalkozói parkok fejlesztése, valamint kis- és középvállalkozások eszközbeszerzése témakörökben - közölték.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását