2024. április 19. - Emma

Hogyan jelzi a tested, hogy meg kellene szabadulnod pár kilótól?

Az újév első napjaiban, illetve a bikiniszezon közeledtével általában megnő a forgalom az edzőtermekben és a sportszereket árusító üzletekben. Ilyenkor mindig rengetegen fogadják meg, hogy most már tényleg tesznek valamit annak érdekében, hogy nyáron izmos, bombaalakkal feszíthessenek a strandon.
2020. június 15. hétfő 12:02 - HírExtra

Aki azonban hirtelen kezd bele drasztikus, kimerítő edzésekbe és önsanyargató fogyókúrákba, annak hamar elfogy a motivációja, és amint visszatér a régi kerékvágásba, a kilók is szépen visszakúsznak. Az optimális testsúly elérése azonban nem csak esztétikai, hanem egészségügyi kérdés is, azonban sokkal eredményesebb a lassú, ám tartós fogyás, amely életmódváltással párosul. Emellett nem érdemes kizárólag a tükörre hagyatkozni, ugyanis a szervezeted is jelzi, hogy ideje lenne megszabadulnod néhány kilótól. 

Első jel: ha problémák vannak a szíveddel

A túlsúly hatalmas terhet rak a szív- és érrendszerre. Az okok nagyon egyszerűek: a felhalmozódott zsírréteg miatt a szív folyamatosan fokozott igénybevételnek van kitéve, ráadásul könnyebben kialakulhatnak vérnyomásproblémák, illetve cukorbetegség is. A felesleg leadása rengeteget javíthat az életminőségen, azonban minél tetemesebb mennyiségű zsírréteg alakul ki rajtad, annál nehezebb lesz tőle megszabadulnod.

Mielőtt kapásból a maratonra kezdenél el készülni, mindenképp fordulj szakemberhez, ugyanis a hirtelen, nagyfokú terheléssel akár árthatsz is magadnak. Ne feledd: fő a fokozatosság! A túlsúly sem két hét alatt keletkezett, ne várd, hogy ennyi idő alatt meg is szabadulsz tőle. 

Második jel: ha gyakran fájnak az ízületeid

Ez a probléma nem csak azokat érinti, akik 30-40 kg súlyfelesleggel rendelkeznek, hiszen akár 5-6 kiló plusznál is jelezhet a tested azzal, hogy megfájdulnak az ízületeid. A másik sarkalatos pont a derék és a hát, amelynek a gyakori sajgása szintén figyelmeztető jel, mely a hasi hízás következtében fellépő helytelen testtartás következtében alakul ki. 

A Myrobalan ReFlex ízületvédő étrend-kiegészítője segít csökkenteni a fájdalmat és a gyulladást, de emellett a rendszeres sportolás is elengedhetetlen. Viszont itt is lényeges a szakemberrel való konzultáció, ugyanis olyan mozgásformát kell választanod, amely kíméletesen bánik az ízületeiddel, ám mégis kellően átmozgat.

Harmadik jel: ha lelki problémáid vannak a súlyod miatt

Az egészséges önkép megtalálása nagyon fontos, de sokkal nehezebb, mint gondolnád. A saját tested elfogadása és szeretete nélkülözhetetlen, viszont nem szabad túlságosan magas elvárásokat támasztanod. 

Nem muszáj modellalkatúnak lenned, azonban legyen annyi önkritikád, hogy észrevedd, ha esetleg oda kell egy kicsit figyelned a testsúlyodra. Ha megtalálod azt a mozgásformát, amiben örömödet leled, és emellett még a mérleg is egyre kevesebbet mutat, az egyenes út az önbizalomhoz és a boldogsághoz. 

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását