2024. március 28. - Gedeon, Johanna

A Fidesz támogatja a megszorításokat?

Soproni Tamás, a Momentum fővárosi frakcióvezetőjének kezdeményezésére a Momentum megszavaztatja minden budapesti kerületben, hogy a fideszes képviselők támogatják-e az önkormányzatokat érintő megszorításokat.
2020. május 27. szerda 17:58 - HírExtra

A Momentum közleménye: 

"Az elmúlt hetekben a Fidesz-kormány számos olyan megszorító intézkedést hozott, amelyek a főváros és az összes budapesti kerület számára milliárdos kiesést eredményeznek: ilyen például a gépjárműadó elvonása, a parkolási díjak okozta kiesés és a szolidaritási hozzájárulásnak csúfolt önkormányzati különadó brutális megemelése is.

Soproni Tamás terézvárosi polgármester szerint a Momentum a szavazással azt szeretné elérni, hogy a fideszes képviselők színt valljanak: Orbán Viktor önkormányzatokat kifosztó, az október 13-i Fidesz-vereségért bosszút álló politikáját támogatják, vagy azokat a választókat, akik rájuk szavaztak, és akik közül sokak számára elengedhetetlenül fontos lenne, hogy továbbra is hozzájussanak az önkormányzatok segítségéhez? A veszélyhelyzet bevezetése óta ugyanis számos ellenzéki település az állandó megszorítások ellenére is óriási erőfeszítéseket tett, hogy az emberek meg tudják őrizni a munkahelyeiket, a leginkább rászorulók pedig pénzbeli segítséget kapjanak.

A Momentum hazugságnak tartja, hogy a Fidesz a válságkezelésre fordítaná a fővárosiaktól elvett pénzt: az elmúlt hónapokban a Fidesz az Orbán-család strómanjának több mint 250 milliárd forintnyi állami megrendelést adott – csak a múlt havi „Orbán-pénz” több, mint amit a Fidesz cinikusan a válságkezelésre hivatkozva a budapesti emberektől elvonna. Soproni Tamás szerint a jelenlegi helyzetben minden politikusnak egyértelművé kell tennie, hogy a már ma is ezermilliárdos Orbán-család további gazdagodása, vagy a több százezer munkanélkülivé vált magyar megsegítése, a csődbe jutott vállalkozások megmentése a fontosabb számára.

Ezért a Momentum képviselői az összes fővárosi kerületben határozati javaslatot nyújtanak be az önkormányzati megszorításokról, amelyről a válság utáni közgyűléseken a képviselők szavazni fognak".

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását