2024. április 19. - Emma

Elvitték rémhírterjesztésért a Momentumost

2020. május 13-án hajnali 6 órakor 5 rendőr, 2 autóval jelent meg Csóka-Szűcs János, gyulai momentumos háza előtt. A rendőrök házkutatási paranccsal érkeztek, a telefon és a számítógépesz eszközök lefoglalsa után pedig rémhírterjesztés miatt be is vitték a gyanusítottat - írja közleményében a Momentum.
2020. május 14. csütörtök 09:09 - HírExtra

 

Csóka-Szűcs április 20-án a “Gyulai cenzúramentes csevegő” Facebook-csoportban népszerűsítette a Momentum-Hadházy-Szél által, az embertelen kórház kiürítések miatt szervezett dudálós akciót, egy amúgy valós helyi illetőségű kommentárral. Azt írta, hogy “Gyulán is kiürítettek 1170 ágyat” - ami, a kórház járványkórházzá alakítása miatt, igaz is.

Csóka-Szűcs közel 4 órát töltött a rendőrségen, ahonnan azután engedték ki, hogy Cseh Katalint és Donáth Annát adta meg értesítendő személyeknek. A kihallgatás után a rendőrség annak ellenére sem vitte haza, hogy Csóka-Szűcs mozgáskorlátozott, autoimmun beteg és nem volt olyan hozzátartozója, aki el tudott volna jönni érte.

A Momentum felháborítónak tartja, hogy a pártállami időket visszahozva, egy a kormánynak nem tetsző megszólalás miatt a rendőrség bármikor megjelenhet az emberek otthonában, elhurcolhatják őket, házkutatást rendelhet el. 

Továbbra is kiálluk a véleménynyilvánítás szabadsága és a jogállamiság mellett. Nem hagyjuk, hogy megfélemlítsenek minket, vagy bárki mást, aki fel mer szólalni a rendszer igazságtalanságai ellen!

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását