2024. április 18. - Andrea, Ilma

Politikai célokból több száz kilométert utaztatnák a súlyos állapotban lévő koronás betegeket?

Müller Cecília és Kásler Miklós új rendelkezése szerint Budapestre kell szállítani az ország egész területéről a súlyos vagy kritikus állapotban lévő koronavírus-fertőzött betegeket. Akár több száz kilométerről is mentőautóval szállíttatnák a megbetegedetteket még akkor is, ha helyben is megkaphatnák a megfelelő ellátást.
2020. május 11. hétfő 10:52 - HírExtra

Korózs Lajos, a népjóléti bizottság szocialista elnökének közleménye: 

"A rendelkezésből az nem derül ki, hogy mi indokolja ezt az eljárást, ugyanakkor az egyértelműen látszik, hogy ezzel súlyosan veszélyeztetik a betegek életét. Éppen ezért több kérdésre is gyorsan választ kell adniuk az illetékeseknek.

Mi indokolja az egészségügyi szempontból kockázatos szállításokat? Egy több száz kilométeres mentőautóval megtett út nem veszélyezteti a beteg életét? A vidéki járványkórházak talán nem képesek ellátni a feladatukat? Ezek a kórházak nincsenek a funkciójuknak megfelelően ellátva? Esetleg ezzel a rendelkezéssel politikai célokból a budapesti statisztikát akarják negatívan befolyásolni?

Az MSZP elvárja, hogy az operatív törzs tájékoztatóján a tisztifőorvos tisztázza a helyzetet és válaszolja meg a felmerülő kérdéseket."

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását