2024. március 19. - József, Bánk

Magyar közösségi mobilfizetési alkalmazás segíthet a járvány megfékezésében

A digitális pénz új funkcióit kutató magyar fintech vállalkozás kifejlesztett egy mobilfizetési platformot, amelyhez hasonló megoldás Kínában is sikeresen támogatta a vírus terjedése elleni küzdelmet. A fejlesztés eredetileg nagyszámú és biztonságos azonnali mobilfizetési tranzakciók lebonyolítására készült.
2020. március 29. vasárnap 15:40 - HírExtra

Az új generációs mobilapplikációs platform célja a közösségi mobilfizetés elterjesztése  QR kóddal, NFC megoldással, illetve mindezek alapján a szociális támogatások, kedvezmények jogosultságalapú igénybevétele elektronikus személyazonosító igazolvány vagy okostelefon használatával.

Az elmúlt hónapok sikeres nemzetközi tapasztalatait felhasználva a közösségi mobil applikációs platformot fejlesztői alkalmassá tették a WHO iránymutatásai szerinti teszteredmények gyűjtésére, regisztrálására, valamint a felhasználók valós idejű nyilvántartására és személyre szabott tájékoztatására.  A Közösségi Mobilfizetési App képes a szinte naponta világot látó, segítő szándékú kezdeményezések, fejlesztési ötletek közösségi mobil alkalmazásként történő összefogására. A platform a "KOMApp = Közösségi Mobil Applikáció” munkanevet kapta, amely egy barátságos jelentéssel bíró magyar fogalmat takar (a koma jelentése: anyagi és erkölcsi segítséget nyújtó bázis, amely a rokoni és lokális kapcsolatokon túl összeköti az egyént a társadalommal).

A KOMApp anonimizálva, de valós időben teszi követhetővé a fertőzésveszélynek kitett helyszínek térképes megjelenítését, így minimalizálva a terjedés kockázatát, illetve garantálva a hatékony beavatkozás lehetőségét. A felhasználók regisztrációja révén létrehozott adatbázis segítségével a mobil alkalmazás hatékonyan képes segíteni a koronavírus elleni küzdelmet, és támogatni az egészségügyi dolgozók, tudósok és a hatóság munkáját. Továbbá utalványkezelő funkciója révén személyre szóló „utalásként” tudja eljuttatni a közösségi adományokat, vagy akár az állami támogatásokat. 

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását