2024. március 29. - Auguszta

Pécsi így harcol a koronavírus ellen

A Pécsi Tudományegyetem (PTE) operatív szakmai stábot állított fel, hogy koronavírussal kapcsolatban az aktuális helyzetnek megfelelő lépéseket gyorsan és hatékonyan meg tudja tenni, emellett minden kínai hallgatóval felvette a kapcsolatot - tájékoztatta az intézmény pénteken az MTI-t.
2020. január 31. péntek 13:01 - HírExtra

    Mint azt a PTE közleményében írták, az egyetem "elkötelezett az egyetemi polgárok és a lakosság egészsége és biztonsága iránt (.) és folyamatosan figyelemmel kíséri a koronavírus témakörében kiadott nemzetközi és hazai szakmai ajánlásokat, egyeztet az illetékes szakhatóságokkal".     

Az intézmény hangsúlyozta kommünikéjében, hogy sem érintett betegről, sem betegség-gyanús esetről nincs tudomása az egyetemnek, ezzel együtt a továbbiakban is a "maximális óvatosság elvének szem előtt tartásával, és az illetékes szakhatóságok szakmai útmutatásának megfelelően jár el".     

Jelezték: azok a hallgatók, akik hazautaztak Kínába a szünetben, visszaérkezésüket követően a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) protokolljának megfelelően kitöltik a szakhatóság által e célra összeállított kérdőívet. Ezek kiértékelését követően, szükség esetén azonnal további vizsgálatokat tud végezni a PTE Klinikai Központ (KK).     

Mint írták, ha a Kínából hazatért hallgatók közül bárkinél a megbetegedés tünetei jelentkeznének, a PTE Klinikai Központjának Sürgősségi Betegellátó Osztályán a beteg járványügyi elkülönítését is biztosítani tudják, és a protokoll szerint biztonságosan megszervezik az ellátását.     

Kiemelték, hogy a PTE a közösségi terekben magyar, angol és kínai nyelvű feliratokkal hívja fel a figyelmet a prevencióra, illetve kézfertőtlenítőket helyez ki a campusokra, míg a vizes blokkokba a WHO irányelvei alapján tájékoztatókat tesz ki a helyes kézmosásról, és higiénés kézfertőtlenítésről.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását